Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 17:20

Νίκας κατά Περιφέρειας για δράσεις πολιτισμού

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Νίκας κατά Περιφέρειας για δράσεις πολιτισμού

Κατά της περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου στρέφεται ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, γιατί δεν έχει στηρίξει καθόλου την πετυχημένη πολιτιστική δραστηριότητα του δήμου.

Λειτουργώντας ως υποψήφιος περιφερειάρχης, την επικρίνει για ρουσφετολογική πρακτική στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, με στόχο την ψήφο κι επισημαίνει ότι όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν και να ενισχυθούν εκδηλώσεις ποιότητας.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο Παν. Νίκας σημειώνει: “Προχθές η Συμφωνική Ορχήστρα Καλαμάτας είχε την πρώτη της εμφάνιση. Αυτό ήταν το επιστέγασμα της επιτυχημένης λειτουργίας εδώ και 30 χρόνια του περίφημου Ωδείου της Καλαμάτας. Το παράπονό μου είναι ότι στην πόλη του πολιτισμού, με τις σπουδαίες δημοτικές σχολές που υπηρετούν την τέχνη, με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, με τη Διεθνή Συνάντηση Χορωδιών, με την προσπάθεια για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, δεν ενισχυθήκαμε ούτε στο ελάχιστο από τον περιφερειάρχη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ολα στηρίχθηκαν από τον δημοτικό προϋπολογισμό, από τους δημότες και από τους πολλούς και σπουδαίους χορηγούς μας. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ξοδεύονται κάθε χρόνο και στους 5 νομούς για ενίσχυση πολιτιστικών δραστηριοτήτων, οι περισσότερες από τις οποίες είναι αμφιβόλου ποιότητας. Δίνονται χρήματα ρουσφετολογικά, λαϊκιστικά με στόχο την πολική ανταπόδοση, την ψήφο. Ολα αυτά πρέπει να αλλάξουν. Να ενισχυθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις ποιότητας, από όπου και αν προέρχονται, από οποιονδήποτε δήμο και αν προέρχονται. Να υποστηριχθούν οικονομικά. Τα χρήματα για τον πολιτισμό αν επενδυθούν σωστά, ξαναγυρίζουν πίσω και συμβάλλουν στη γενικότερη ανάπτυξη και την προβολή του τόπου μας”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER