Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010 22:29

Συσπείρωση και ψήφοι Σπυρόπουλου στο στόχαστρο των “μονομάχων” της Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Με την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής να πλησιάζει, εντείνονται οι διεργασίες στη Μεσσήνη, σε μια απόπειρα των δύο μονομάχων Στάθη Αναστασόπουλου και Νίκου Τζώρτζη να αξιοποιήσουν -υπέρ του ο καθένας- το 15,48% που συγκέντρωσε ο συνδυασμός του απερχόμενου δημάρχου Κώστα Σπυρόπουλου.
Ο ίδιος ο Κ. Σπυρόπουλος πάντως, με δήλωση στην «Ε», άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, αποφεύγοντας να δώσει κατευθύνσεις και σημειώνοντας με νόημα ότι «οι δημότες είναι σκεπτόμενοι».
Το σκηνικό συμπληρώνει και η λίγο πολύ αναμενόμενη στάση του Κώστα Αποστολόπουλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι οι ψηφοφόροι του συνδυασμού του θα ψηφίσουν και πάλι «Λαϊκή Συσπείρωση».
Στα επιτελεία των δύο συνδυασμών που «μονομαχούν» την Κυριακή στη Μεσσήνη, αναζητούνται πάντως τρόποι για να γίνει προσέγγιση με τους ψηφοφόρους που αποτέλεσαν το 15,48% των ψηφισάντων στις 7 του μήνα.
Οι απόπειρες γίνονται και σε κομματική βάση, καθώς στο συνδυασμό «Δημοτική Ενωση Μεσσήνης» του Στ. Αναστασόπουλου έχουν παγιωμένη άποψη ότι το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων Σπυρόπουλου προέρχονται από τη «δεξαμενή» της Νέας Δημοκρατίας.
Οπως εκτιμούν, η ψήφος την επόμενη Κυριακή θα είναι απαλλαγμένη από ενδεχόμενες υποχρεώσεις των ψηφοφόρων για σταυροδοσία συγγγενών και γνωστών που ήταν υποψήφιοι με τον Κ. Σπυρόπουλο ή και σε άλλους συνδυασμούς. Με βάση την εκτίμηση αυτή, θεωρούν ότι είναι δυνατό να καλυφθεί το έδαφος που απομένει, ώστε το 42,80% να ξεπεράσει το 50%.
Τα πιο πάνω στοιχεία αξιολογούνται και από τους επιτελείς του συνδυασμού «Ενωτική Δημοτική Κίνηση» του Νίκου Τζώρτζη, οι οποίοι θεωρούν ότι είναι απαραίτητη μια ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση του τοπικού ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη ώθηση για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα την ερχόμενη Κυριακή. Ιδιαίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η προσπάθεια θα εστιαστεί στους περιφερειακούς δήμους, σε ορισμένους από τους οποίους φαίνεται να υπήρξε μικρότερη προθυμία να στηριχθεί ο συνδυασμός.
Β.Γ.Μ.