Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 10:22

Δύο προσφορές για τροποποιήσεις στο ΓΠΣ Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δύο προσφορές για τροποποιήσεις στο ΓΠΣ Καλαμάτας (βίντεο)

 

Δύο προσφορές ομάδων μελετητικών γραφείων κατατέθηκαν στο διαγωνισμό του Δήμου Καλαμάτας για την εκπόνηση μελέτης εντοπισμένων τροποποιήσεων του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Καλαμάτας, με εκτιμώμενη αξία 74.083,42 ευρώ.

Η αντιδήμαρχος Παν. Ντίντα παρατήρησε στην “Ε” ότι οι τροποποιήσεις αποφασίστηκαν “εφόσον έχουν παρέλθει τα 5 χρόνια από την έγκριση του ΓΠΣ και με στόχο να αρθούν κάποιες αδικίες και σφάλματα που υπάρχουν στο Γενικό Πολεοδομικό”. Εξήγησε πως “ο μελετητής αναμένεται να ελέγξει όλα αυτά τα σημεία, προκειμένου να διευκρινιστεί ποια από αυτά τα σημεία μπορούν να διορθωθούν στη φάση αυτή και να διορθωθούν με τέτοιον τρόπο, ώστε η μελέτη να τύχει της έγκρισης του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου θα ελεγχθεί πριν την τελική έγκρισή του”.

Το τεχνικό αντικείμενο της μελέτης έχει εγκριθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αφορά:

- Αρση της απαγόρευσης ανέγερσης εγκαταστάσεων διανυκτέρευσης στην περιοχή Π0 (περιοχή προστασίας ορεινών όγκων και δασικών περιοχών).

- Διεύρυνση της επιτρεπόμενης δόμησης στην περιοχή Π1 (ημιορεινή ζώνη).

- Αρση της απαγόρευσης δημιουργίας υποδομών ήπιου και εναλλακτικού τουρισμού και διεύρυνση της χωροθέτησης των χρήσεων αγροτουρισμού στη περιοχή Π1.

- Αρση της απαγόρευσης κατοικίας στην περιοχή Κάμπου (ΠΑΓΡ).

- Διόρθωση τμημάτων που εσφαλμένα έχουν ενταχθεί στη ζώνη ΠΑΓΡ, καθώς βρίσκονται εκτός αναδασμού και δεν έχουν αγροτικό χαρακτήρα (βιομηχανίες, βιοτεχνίες κλπ.).

- Επανεξέταση των κατώτατων ορίων αρτιότητας στις περιοχές ΠΠ1, ΠΠ2, ΠΠ3 και ΠΠ4, καθώς και στην περιοχή ΠΑΧΒ και επαναφορά των παραπομπών στο από 24-5-1985 Π.Δ. για τους λοιπούς όρους και περιορισμούς δόμησης.

- Διερεύνηση περιπτώσεων που δύνανται να επανέλθουν κάποιες παρεκκλίσεις για πολεοδομικούς λόγους.

- Διόρθωση ορίων περιοχής ΠΝΕΔ (περιβαλλοντικό πάρκο Νέδοντα), όπου το ΓΠΣ περιλαμβάνει και περιοχές που δεν εντάσσονται στην GR2550001 περιοχή εκ παραδρομής.

- Επανέλεγχος διοικητικών ορίων των οικισμών και της ΒΙΠΕ, καθώς και περιπτώσεων ασυμφωνίας του ορίου του ΓΠΣ σε σχέση με το όριο του (καποδιστριακού) Δήμου Καλαμάτας.

- Διόρθωση ΚΦ/ΚΧ που έχουν καταργηθεί ή αλλάξει στο πολεοδομικό συγκρότημα της Καλαμάτας και στη Βέργα - Μαντίνεια.

- Πρόβλεψη της σχετικής χρήσης στην περιοχή (Μαραθόλακκα) όπου χρησιμοποιείται, τόσο προ ΓΠΣ όσο και σήμερα, ως χώρος επεξεργασίας και διαχείρισης απορριμμάτων. Επίσης, πρόβλεψη της χρήσης για σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER