Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019 09:02

Θετικός απολογισμός από Τσώνη - Παναγοπούλου στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Θετικός απολογισμός από Τσώνη - Παναγοπούλου στο Δήμο Μεσσήνης

 

“Θετικό είναι το πρόσημο για τη δημοτική αρχή Μεσσήνης στο σχεδιασμό, τη διεκδίκηση και την υλοποίηση έργων το 2018” σημειώθηκε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης και η αρμόδια για τις Τεχνικές Υπηρεσίες αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου.

Ειδικότερα, στον απολογισμό έργου της δημοτικής αρχής για τον περασμένο χρόνο, τόσο ο δήμαρχος όσο και η αντιδήμαρχος, ανέφεραν ότι μέσα στο 2018 χρηματοδοτήθηκαν με 9.000.000 ευρώ -από διάφορα προγράμματα- σημαντικά έργα σε όλη την περιφέρεια του δήμου, ενώ υποβλήθηκαν προς χρηματοδότηση και εκκρεμεί η ένταξή τους επιπλέον προτάσεις συνολικού ύψους 6.000.000 ευρώ.

Η αντιδήμαρχος Γ. Παναγοπούλου, ειδικότερα, αναφέρθηκε στο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του δήμου, μέσω του εκσυγχρονισμού του δημοτικού φωτισμού, το οποίο σε βάθος 12ετίας θα εισφέρει στα ταμεία του δήμου 3,5 εκατομμύρια ευρώ από την εξοικονόμηση πιστώσεων που ο Δήμος Μεσσήνης θα δαπανούσε για τον ηλεκτροφωτισμό.

Παράλληλα επισήμανε τη δημιουργία πολυχώρου πολιτισμού μέσω της αξιοποίησης των παλιών αποθηκών του ΑΣΟ στην δυτική είσοδο της πόλης της Μεσσήνης, την ένταξη του έργου κατασκευής ανοιχτού κέντρου εμπορίου στο ανατολικό τμήμα της Μεσσήνης, αλλά και το σημαντικό έργο για την αντιπλημμυρική προστασία της έδρας του δήμου από τον Πάμισο.

“Μιλώντας αποκλειστικά για το 2018 αναφερόμαστε σε 35 σημαντικά έργα που εντάχθηκαν σε χρηματοδοτικά προγράμματα” σημείωσε η αντιδήμαρχος, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, την ολική ανακατασκευή του κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου στο Πεταλίδι, στην κατασκευή του χώρου στάθμευσης στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, στην ολοκλήρωση των μελετών αντιδιαβρωτικής προστασίας στην Δ.Ε. Αίπειας, καθώς και στα έργα αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης σε πολλά χωριά του δήμου, όπως επίσης και στα έργα απορροής ομβρίων τόσο στη Μεσσήνη, όσο και σε πολλές άλλες περιοχές του δήμου.

Ακόμα, έγινε αναφορά στις παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία σε πολλές περιοχές του Δήμου Μεσσήνης, στις αναπλάσεις - τόσο στο ιστορικό κέντρο της Μεσσήνης, όσο και σε χώρους διάφορων χωριών του δήμου.

Καταλήγοντας, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην υπερπροσπάθεια -όπως τονίστηκε- του προσωπικού της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι 6 υπάλληλοι της οποίας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, η οποία -όπως και ο δήμαρχος- εξέφρασαν επίσης ευχαριστίες προς τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση για τη συνεργασία που είχε και την συνδρομή του προς τον δήμο στη διάρκεια του περασμένου χρόνου.

Β.Γ.Μ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER