Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012 08:58

Ξεκίνησαν εν μέσω οικονομικής ύφεσης τα έργα για το Δημοτικό Μέγαρο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ξεκίνησαν εν μέσω οικονομικής ύφεσης τα έργα για το Δημοτικό Μέγαρο

Εργοταξιακή περίφραξη εγκαταστάθηκε τη Δευτέρα περιμετρικά στο κτήριο του παλιού Νοσοκομείου Καλαμάτας, σηματοδοτώντας την έναρξη των προκαταρκτικών εργασιών για την ανακατασκευή του ως Δημαρχείο, σύμφωνα με το... όραμα του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 6.851.570 ευρώ, δαπάνη που θα καλυφθεί από κρατικούς πόρους όπως συχνά έχει ανακοινώσει ο δήμαρχος Καλαμάτας.
Σύμφωνα δε με το σκεπτικό που αναπτύσσει, αιτιολογώντας την αναγκαιότητα του έργου, ο Δήμος Καλαμάτας δεν είναι λειτουργικός έχοντας διασκορπισμένες τις υπηρεσίες του σε διάφορα κτήρια της πόλης -παραβλέποντας πάντως ότι τα κτήρια αυτά είναι δημοτικά, καθώς και ότι ο δήμος διαθέτει χώρους και στο Διοικητήριο.
Ας σημειωθεί, πάντως, ότι μέχρι στιγμής μόλις 400.000 ευρώ έχει ανακοινωθεί πως διατέθηκαν για το συγκεκριμένο έργο από πλευράς Πολιτείας -κι αυτό έγινε πέρυσι το Δεκέμβριο.
Επιπλέον, με δεδομένο και το νέο καθεστώς που θα διέπει πλέον τα έργα στους ΟΤΑ -εν όψει της προσπάθειας της Πολιτείας να εκτιμήσει τις οφειλές των δήμων ώστε να επιχειρηθεί η εξόφλησή τους- δεν θα γίνεται δεκτή η έναρξη εργασιών αν προηγουμένως δεν έχει εξασφαλιστεί το σύνολο της πίστωσης που απαιτείται γα την ολοκλήρωση του κάθε νέου έργου.

Σχόλια  

0 # ili 05-04-2012 09:58
Καλά,η Γιαννακοπούλου προ ημερών δεν είπε οτι με πρόσφατη υπαρκτή υπουργική απόφαση το παλιό νοσοκομείο θα γίνει πολυδύναμο κέντρο υγιείας ;
Τί σπεύδει ο δήμαρχος να κάνει το δικό του,μάλιστα δε εν όψει εθνικών εκλογών ;
Το όνειρο ενός τοπικού αιρετού για ίδρυση καγκελαρίας (!) στην πόλη,υπεριχύει της υπουργικής απόφασης ; και,έχει ανάγκη η πόλη από μία .. καγκελαρία ή απλά ο δήμαρχος έχει εκτραπεί του αληθούς ρόλου του,σχεδιάζει και επιχειρεί στου κασίδη το κεφάλι για ιδιοτελείς σκοπούς και οράματα ;
Μήπως με την ευκαιρία των ΄΄εθνικών΄΄ εκλογών και τους πολιτικούς προστάτες των τοπικών αιρετών για λόγους συσπείρωσης,παρ έχεται η ευκαιρία να επαναπροσδιορισ τεί ο ρόλος,οι αρμοδιότητες,τα δικαιώματα και οι προτεραιότητές τους με σαφήνεια,ώστε να μήν αυθαιρετούν και να μην υποκύπτουν με τόση ευκολία στους εκάστοτε σχεδιασμούς τους εις το όνομα αμφίβολου δημοσίου συμφέροντος ;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER