Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012 08:58

Ξεκίνησαν εν μέσω οικονομικής ύφεσης τα έργα για το Δημοτικό Μέγαρο

Γράφτηκε από τον
Ξεκίνησαν εν μέσω οικονομικής ύφεσης τα έργα για το Δημοτικό Μέγαρο

Εργοταξιακή περίφραξη εγκαταστάθηκε τη Δευτέρα περιμετρικά στο κτήριο του παλιού Νοσοκομείου Καλαμάτας, σηματοδοτώντας την έναρξη των προκαταρκτικών εργασιών για την ανακατασκευή του ως Δημαρχείο, σύμφωνα με το... όραμα του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 6.851.570 ευρώ, δαπάνη που θα καλυφθεί από κρατικούς πόρους όπως συχνά έχει ανακοινώσει ο δήμαρχος Καλαμάτας.
Σύμφωνα δε με το σκεπτικό που αναπτύσσει, αιτιολογώντας την αναγκαιότητα του έργου, ο Δήμος Καλαμάτας δεν είναι λειτουργικός έχοντας διασκορπισμένες τις υπηρεσίες του σε διάφορα κτήρια της πόλης -παραβλέποντας πάντως ότι τα κτήρια αυτά είναι δημοτικά, καθώς και ότι ο δήμος διαθέτει χώρους και στο Διοικητήριο.
Ας σημειωθεί, πάντως, ότι μέχρι στιγμής μόλις 400.000 ευρώ έχει ανακοινωθεί πως διατέθηκαν για το συγκεκριμένο έργο από πλευράς Πολιτείας -κι αυτό έγινε πέρυσι το Δεκέμβριο.
Επιπλέον, με δεδομένο και το νέο καθεστώς που θα διέπει πλέον τα έργα στους ΟΤΑ -εν όψει της προσπάθειας της Πολιτείας να εκτιμήσει τις οφειλές των δήμων ώστε να επιχειρηθεί η εξόφλησή τους- δεν θα γίνεται δεκτή η έναρξη εργασιών αν προηγουμένως δεν έχει εξασφαλιστεί το σύνολο της πίστωσης που απαιτείται γα την ολοκλήρωση του κάθε νέου έργου.


NEWSLETTER