Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 09:03

Στην εταιρεία ένδυσης POP AIR ενοικιάστηκε το “Αχίλλειον”

Γράφτηκε από τον

 

 

Τελικά το ενδιαφέρον του επενδυτή ήταν πραγματικό και νοικιάστηκε το διατηρητέο κτήριο του παλιού ξενοδοχείου “Αχίλλειον”, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, στη χθεσινή δημοπρασία του Δήμου Καλαμάτας.

Το κτήριο νοίκιασε η ελληνική εταιρεία ένδυσης POP AIR, που κατέθεσε προσφορά με ενοίκιο 2.420 ευρώ το μήνα.

Η εταιρεία που έχει καταστήματα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνει και την πλήρη ανακατασκευή του διατηρητέου κτηρίου. Η σύμβαση μίσθωσης είναι διάρκειας 25 χρόνων και για τα 3 πρώτα χρόνια ισχύει η περίοδος χάριτος για την καταβολή μισθωμάτων.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλαμάτας Δημήτρης Μπούχαλης εξέφρασε στην “Ε” τη χαρά του για τη θετική εξέλιξη για το κτήριο - τοπόσημο της πόλης και για το γεγονός ότι την ανακατασκευή και την αξιοποίησή του αναλαμβάνει μια ελληνική εταιρεία, που έχει την τεχνογνωσία για την αξιοποίηση διατηρητέων κτηρίων (έχει ανακατασκευάσει καταστήματά της - νεοκλασικά κτήρια, το ένα του Τσίλερ στην Αθήνα, στις οδούς Αθηνάς και Πατησίων).

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κ. Μπούχαλη, η εταιρεία θα συντάξει όλες τις μελέτες και θα πάρει όλες τις άδειες που απαιτούνται, κυρίως από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου. Μελέτες και αδειοδοτήσεις πρέπει να έχουν τελειώσει σ’ ένα χρόνο κι εκτιμάται πως όταν τελειώσουν όλα αυτά, η εταιρεία σε 8 με 10 μήνες θα ολοκληρώσει την ανακατασκευή και το κατάστημα θα είναι έτοιμο. Το κόστος της ανακατασκευής υπολογίζεται περίπου στα 2 εκ. ευρώ.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί στο ξεκίνημα του κύκλου του στο Δήμο Καλαμάτας από θέση ευθύνης, νοικιάστηκε το κτήριο του κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά στην κεντρική πλατεία της πόλης, που φιλοξενεί το κατάστημα “Bistroteca”, “που ομορφαίνει την πλατεία και έχει προσφέρει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ για υποτροφίες σε φοιτητές, από οικονομικά αδύναμες οικογένειες”. Παρατήρησε ότι τώρα, στην ολοκλήρωση του κύκλου του, επιτυγχάνεται και η εκμίσθωση του παλιού ξενοδοχείου “Αχίλλειον”, “που θα δώσει άλλον αέρα στον κεντρικό πεζόδρομο της Καλαμάτας”, επισημαίνοντας τη μεγάλη ανάπτυξη που βλέπουν οι επενδυτές για την πόλη, με το ενδιαφέρον τους για το διατηρητέο.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΛΙΚΕΙΟ

Σε άλλες χθεσινές δημοπρασίες στο Δήμο Καλαμάτας νοικιάστηκαν και οι 7 κοινόχρηστοι χώροι στην πόλη για την τοποθέτηση ενοικιαζόμενων ποδηλάτων, καθώς και το κυλικείο του νέου Δημαρχείου.

Για τα ποδήλατα ανάδοχος είναι η εταιρεία Brinbox Πληροφορική, από τη Θεσσαλονίκη, με ενοίκιο 2.000 ευρώ το χρόνο. Η σύμβαση θα έχει ισχύ για 5 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλα 5 χρόνια.

Οι 7 κοινόχρηστοι χώροι  που παραχωρούνται για ενοικιαζόμενα ποδήλατα, είναι: 1) Νότια της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη. 2) Πλησίον της κεντρικής εισόδου της Τέντας. 3) Στο νότιο τμήμα της οδού 23ης Μαρτίου, απέναντι από την ομώνυμη πλατεία. 4) Στο χώρο πάνω στο σκεπασμένο Νέδοντα, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, απέναντι από το παλιό Δημαρχείο. 5) Στο δυτικό πεζοδρόμιο της Αριστομένους, ακριβώς κάτω από την Ξενοφώντος. 6) Στην κεντρική προκυμαία του λιμανιού, στην απόληξη της οδού Μαιζώνος. 7) Στο χώρο νότια της εκκλησίας της Ανάστασης, στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου.

Για το κυλικείο του νέου Δημαρχείου πλειοδότης αναδείχθηκε ο επιχειρηματίας Διονύσιος Σωτηρόπουλος, από τη Θεσσαλονίκη, με ενοίκιο 500 ευρώ το μήνα. Η σύμβαση θα είναι για 5 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 3.

Γ.Σ.