Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012 09:08

Ενταση για… κουμπάρους και δημοτικούς συμβούλους εργολάβους στο Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας

Γράφτηκε από την
Ενταση  για… κουμπάρους και δημοτικούς συμβούλους εργολάβους στο Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας

Αν και η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας ξεκίνησε με μια ευχάριστη ανακοίνωση για την παραμονή του ΙΚΑ Μελιγαλά στην περιοχή, στη συνέχεια δεν έλειψαν οι εντάσεις, με αφορμή και τις πρόσφατες επιστολές που έχουν ανταλλαγεί μεταξύ δημοτικών συμβούλων μέσω του Τύπου.
Οσον αφορά το ΙΚΑ Μελιγαλά ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Ηλιακόπουλος τόνισε πως η παραμονή του είναι γεγονός, καθώς με τα στοιχεία που προσκόμισαν η δραστηριότητά του είναι 3-4 μονάδες πάνω από το μέσο όρο πανελλαδικά. Ευχαρίστησε από την πλευρά του τους βουλευτές Γιάννη Λαμπρόπουλο και Δημήτρη Κουσελά αλλά και όσους συνέβαλαν σε αυτό.
Στη συνέχεια ο Ηλίας Σταυρόπουλος κατέθεσε έγγραφο ερώτημα γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει συγκληθεί μέχρι σήμερα για την έγκριση της απογραφής, σημειώνοντας ότι έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες. Θέμα για το οποίο ο δήμαρχος Φίλιππος  Μπάμης είπε ότι θα απαντήσει εγγράφως υπηρεσιακά.
Ακολούθησε σκληρή απάντηση της επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ελένης Αλειφέρη στην τελευταία επιστολή του Ηλία Σακελλαριάδη, που αναφέρεται και στην ίδια, με αφορμή τον διαχειριστικό έλεγχο που δεν έκανε ο δήμαρχος. Η κ. Αλειφέρη τόνισε ότι ο κ. Σακελλαριάδης θυμήθηκε τον διαχειριστικό έλεγχο 15 μήνες μετά, όταν απολύθηκε η κουμπάρα του που είχε προσληφθεί κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας (σ.σ. η αναφορά είναι για τη Μαρία Σταυροπούλου, αδελφή του συμβούλου Ηλ. Σταυρόπουλου).
Η κ.  Αλειφέρη είπε ότι δεν φοβάται τίποτα, περιμένοντας να αποδειχθεί πάλι η συκοφαντία και η εξαπάτηση του εκλογικού σώματος που χρησιμοποιήθηκε προεκλογικά και συνεχίζεται μετεκλογικά. Σημείωσε ότι έχει στείλει το πόθεν έσχες της στο δήμο και συναινεί στο άνοιγμα οποιαδήποτε λογαριασμού της. Κάλεσε τον κ. Σακελλαριάδη να ελέγξει αν η πρόσληψη της κουμπάρας του ήταν ορθή και χαρακτήρισε «θράσος» την αναφορά του για τους εργολάβους δημοτικούς συμβούλους. Τόνισε ότι ο συνδυασμός της ήταν που έθεσε προεκλογικά το ζήτημα ότι η ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου δεν πρέπει να ταυτίζεται με αυτή του συνεργαζόμενου με το δήμο εργολάβου. «Αυτοί δεν συμφώνησαν και επέλεξαν τη συνεργασία με εσάς και το δήμαρχο. Τότε σας άρεσαν γιατί βόλευαν οι ψήφοι που κουβαλούσαν», κατέληξε.
Απαντώντας ο Ηλ. Σακελλαριάδης είπε ότι δεν κατηγορεί κανέναν με αυτά που λέει, απλώς μεταφέρει αυτά που συζητά και σχολιάζει η κοινή γνώμη. Επίσης ανέφερε ότι κακώς δεν «πήδηξε από το άρμα» όταν ο δήμαρχος έβαλε στο συνδυασμό τους εργολάβους και γι' αυτό ζητάει συγγνώμη από τον κόσμο.
Από την πλευρά του ο Ηλ. Σταυρόπουλος, απαντώντας για το ζήτημα της αδελφής του, είπε ότι όλες οι διαδικασίες της πρόσληψής της έχουν γίνει σωστά και μάλιστα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στο δήμο. Είπε ότι η ίδια υπογράφει ισολογισμούς χωρίς να αμείβεται πέρα από τα 1.300 ευρώ του μισθού, την ίδια στιγμή που για να υπογράψει κάποιος ισολογισμό η χαμηλότερη αμοιβή που ζητά είναι 18 χιλ. ευρώ.
Στο ίδιο κλίμα έντασης συνεχίστηκε η συζήτηση με τοποθετήσεις και άλλων συμβούλων. Ο πρόεδρος Κώστας Μιχαλόπουλος προσπαθούσε να επιβάλει την τάξη, τη στιγμή που και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων που παραβρίσκονταν για το Τεχνικό Πρόγραμμα είχαν αρχίσει να διαμαρτύρονται.
Ο αντιδήμαρχος Ηλίας Ντονάς ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο για αυτή την κατάσταση του Δημοτικού συμβουλίου. Ετσι όπως πάμε οι πολίτες θα μας πετάξουν έξω, σημείωσε ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ενώ η Γεωργία Αλεξοπούλου ζήτησε από όλους σοβαρότητα γιατί αλλιώς δεν μπορεί να γίνει τίποτα.


NEWSLETTER