Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012 09:35

Την Καρδιολογική και 3 εκατομμύρια ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Καλαμάτας στο Παλιό Νοσοκομείο

Γράφτηκε από την

Ο Δήμος Καλαμάτας ξεκινά τη διαδικασία διεκδίκησης του κτηρίου της Καρδιολογικής στο παλιό νοσοκομείο, ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, παρατηρώντας ταυτόχρονα ότι «ο κόσμος τώρα, αυτή την εποχή, χρειάζεται βοήθεια, όχι προεκλογικούς σχεδιασμούς».
Ο δήμαρχος παράλληλα υπεραμύνθηκε των εργασιών μετασκευής του παλιού νοσοκομείου σε διοικητικό κέντρο του δήμου, προσθέτοντας ότι η απαιτούμενη γι’ αυτό πίστωση -την οποία θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει στο σύνολό της φέτος- είναι 3 εκατομμύρια ευρώ, δεδομένου ότι ο ανάδοχος του έργου έχει προσφέρει έκπτωση 50% στον αρχικό προϋπολογισμό των 6.000.000 ευρώ.
«Η χρηματοδότηση προέρχεται από ΣΑΕ και ο δήμος -άρα και οι δημότες- δεν θα χρειαστεί να δώσει τίποτα από τους δικούς του πόρους» είπε ο Π. Νίκας, λέγοντας ότι ο δήμος έχει ανάγκη από χώρους καθώς το Διοικητήριο στην Ψαρών πιθανότατα θα κατοχυρωθεί στο Δημόσιο.
Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος τόνισε ότι ο δήμος ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμος να διαθέσει χώρους για να καλυφθούν ζητήματα υγείας και πρόνοιας που δημιουργούνται από την οικονομική κρίση:
«Ο καθένας μπορεί να κάνει σχεδιασμούς, όμως αυτοί θα αποδώσουν σε 2 ή και 3 χρόνια. Αν όμως μέχρι τότε δεν έχει υπάρξει ανάκαμψη, αυτό σημαίνει ότι το κράτος θα έχει διαλυθεί, θα σημαίνει "καληνύχτα Ελλάδα"» είπε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας, τονίζοντας παράλληλα:
«Οι ανάγκες είναι τώρα, ο δήμος έχει ήδη αναπτύξει δομές όπως τα γεύματα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Δημοτικό Ιατρείο. Οποιος θέλει να βοηθήσει λοιπόν, να το κάνει τώρα κι ας αφήσουμε τους σχεδιασμούς εν όψει των εκλογών» κατέληξε ο δήμαρχος.