Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012 08:48

Παναγιώτης Νίκας εναντίον ...μπαρμπα-Μήτσου Κουσελά

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Παναγιώτης Νίκας εναντίον ...μπαρμπα-Μήτσου Κουσελά

«Πρέπει να τελειώσουμε με τους μπαρμπάδες στην Κορώνη. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει υποβάλει τεκμηριωμένες προτάσεις εκατομμυρίων ευρώ. Εγώ πηγαίνω στην Αθήνα ίσια και όρθιος, διεκδικώ χωρίς μπαρμπάδες». Με τα λόγια αυτά... ξεσπάθωσε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις βουλευτών στις αποφάσεις για εντάξεις έργων.
Αφορμή για το ξέσπασμα του δημάρχου, όπως ο ίδιος δήλωσε, αποτέλεσε η δημοσιοποίηση ανακοίνωσης στην οποία αναφέρεται «ότι συγκεκριμένος βουλευτής έκανε τις αναγκαίες ενέργειες» για την ένταξη ενός έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ο Π. Νίκας δεν κατονόμασε τον βουλευτή, ωστόσο εμμέσως πλην σαφώς «φωτογράφισε» το Δημήτρη Κουσελά.
Ο Π. Νίκας πρόσθεσε ότι επιβεβαιώνονται όσα έχει καταγγείλει προς το Δημοτικό Συμβούλιο για παρεμβάσεις βουλευτών ανά την Ελλάδα, προκειμένου να ενταχθούν σε προγράμματα διάφορα έργα που δεν είναι μελετητικά ώριμα - διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν αναφέρεται στο συγκεκριμένο έργο. Μάλιστα επισήμανε ότι για προηγούμενη σχετική καταγγελία του απειλήθηκε «με εισαγγελέα, από κυβερνητικό παράγοντα».
Η εκτίμηση του δημάρχου Καλαμάτας είναι ότι αυτές οι παρεμβάσεις μεταξύ άλλων εξηγούν -χωρίς να είναι η μοναδική αιτία- τη χαμηλή απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών πιστώσεων.
«Εστειλα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το δημοσίευμα προς διάφορα πρόσωπα, με την επισήμανση "όποιος έχει μπάρμπα στην Κορώνη μπορεί και προωθεί. Εμείς που δεν έχουμε, τι θα προωθήσουμε;". Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να τελειώσουμε με τους μπαρμπάδες στην Κορώνη» σημείωσε ο δήμαρχος και συνέχισε:
«Ο Δήμος Καλαμάτας έχει υποβάλει τεκμηριωμένες προτάσεις ύψους εκατομμυρίων ευρώ για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΥΑΚ και της επέκτασης του αγωγού μέχρι τον Αγιο Φλώρο. Ως δήμαρχος δεν πηγαίνω με μπαρμπάδες στην Αθήνα και κανείς δεν μπορεί να πει ότι "κατόπιν ενεργειών του" έγιναν κάποια πράγματα στο δήμο. Εγώ πηγαίνω ίσια και όρθιος στην Αθήνα -και εν πάση περιπτώσει, από αυτή τη λογική και τη στάση είμαι ευχαριστημένος» κατέληξε ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Σχόλια  

0 # ευρωπαιστης 06-04-2012 16:26
Σωστος!!!! ετσι πρεπει να λειτουργουν ολοι
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Αναγνώστρια 06-04-2012 20:30
Δηλαδή τον Δήμαρχο τον πείραξε ότι γίνανε ενέργειες για να λυθεί το πρόβλημα;;;; Όσο για τους "μπαρμπάδες", να μην έχει παράπονο, στη δική του την περίπτωση, αντί να πάει εκείνος στην "Κορώνη", ήρθε ο "μπάρμπας από την Κορώνη" (Βορίδης) στην Καλαμάτα, αν και πάλι δεύτερος...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Θέκλα, το κορίτσι με τα γένια 06-04-2012 23:52
μάλιστα... ο κ Νίκας δε θέλει μπαρμπάδες.... αλλά όλα τα έργα στη πόλη γίνονται με τις προσπάθειες των ΝΔ μπαρμπαδων.... αλλά μπαρμπάδες δεν υπάρχουν.... α ρε Νίκα καραγκιόζη....
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # ili 07-04-2012 14:43
''Εγώ πηγαίνω ίσια και όρθιος στην Αθήνα ..''

Να κάθεστε που και που κύριε δήμαρχε.Στην ηλικία σας δεν πρέπει να υποβάλλετε εαυτόν σε άσκοπες ταλαιπωρίες και να ακολουθείτε πιστά το ίχνος του δρόμου,για να σας έχουμε για όσο,τουλάχιστον αρτιμελή.

''και κανείς δεν μπορεί να πει ότι "κατόπιν ενεργειών του" έγιναν κάποια πράγματα στο δήμο.''

Εννοείται ! Αφού όλα γίνονται με αποκλειστικά δικές σας ενέργειες,όπως μας έχετε κάνει σαφές κατ' επανάληψη,τί δουλειά έχουν να ανακατεύονται όλοι οι άλλοι ;

Η ουσία λοιπόν της συγκεκριμένης έκρηξης έχει να κάνει με την πατρότητα της ρήσης ''κατόπιν ενεργειών μου'' η οποία διεκδικείται από πολλούς,ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός και μέγας κίνδυνος για τον δήμαρχο που θα πρέπει να εφεύρει κάποιο άλλο ευφυολόγημα για να συνεχίσει να εμφανίζει απρόσκοπτα εαυτόν ως τον απόλυτο δημιουργό των πάντων στον δήμο μας.

Όσο για τους μπαρμπάδες από την Πύλο .. εεε ... από την Κορώνη,κρύβε λόγια κύριε δήμαρχε γιατί ο καιρός έχει και γυρίσματα και αν μη τί άλλο,ένας οποιοσδήποτε δήμαρχος για να κατακτήσει την καρέκλα,τους χρειάζεται τους μπαρμπάδες,από όπου και αν προέρχονται.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Δημήτρης ΚΛΜ 07-04-2012 22:01
Το θέμα δεν είναι οι ενέργειες, αλλά ότι για καθαρά ρουσφετολογικού ς λόγους, εντάσσονται έργα τα οποία είναι ανώριμα μελετητικά με αποτέλεσμα κονδύλια από την ΕΕ να μένουν αδιάθετα. Γιαυτό το λόγο άλλωστε είμαστε τελευταίοι στην απορρόφηση κονδυλίων στην ΕΕ. Από την άλλη πλευρά έργα ώριμα μελετητικά όπως είναι π.χ. ο εκσυγχρονισμός του Βιολογικού Καλαμάτας ή η αποχέτευση της περιοχής Αρφαρών δεν έχουν ενταχθεί.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Γιωρ. Κουλος 11-04-2012 18:31
Θελω να εκφρασω τη μεγαλη μου δυσαρεσκια για την εφημεριδα σας λογο της μερολυπτικοτητα ς υπερ του κοματος(ΠΑΣΟΚ) που εχει καταστρεψει τη χωρα απο την εποχη του χα....ρισματικο υ αρχηγου του και με το χαζοχαρουμενο το γιυο του να της δινη τη χαριστικη βολη. Θα μου πητε εαν σας ενοχλη μην τη διαβαζεται.Οντω ς δεν τη διαβαζω εκτος αυτα που γραφεραι στο διαδυκτιο και μου προκαλουν αηδια.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER