Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012 08:48

Παναγιώτης Νίκας εναντίον ...μπαρμπα-Μήτσου Κουσελά

Γράφτηκε από την
Παναγιώτης Νίκας εναντίον ...μπαρμπα-Μήτσου Κουσελά

«Πρέπει να τελειώσουμε με τους μπαρμπάδες στην Κορώνη. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει υποβάλει τεκμηριωμένες προτάσεις εκατομμυρίων ευρώ. Εγώ πηγαίνω στην Αθήνα ίσια και όρθιος, διεκδικώ χωρίς μπαρμπάδες». Με τα λόγια αυτά... ξεσπάθωσε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις βουλευτών στις αποφάσεις για εντάξεις έργων.
Αφορμή για το ξέσπασμα του δημάρχου, όπως ο ίδιος δήλωσε, αποτέλεσε η δημοσιοποίηση ανακοίνωσης στην οποία αναφέρεται «ότι συγκεκριμένος βουλευτής έκανε τις αναγκαίες ενέργειες» για την ένταξη ενός έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ο Π. Νίκας δεν κατονόμασε τον βουλευτή, ωστόσο εμμέσως πλην σαφώς «φωτογράφισε» το Δημήτρη Κουσελά.
Ο Π. Νίκας πρόσθεσε ότι επιβεβαιώνονται όσα έχει καταγγείλει προς το Δημοτικό Συμβούλιο για παρεμβάσεις βουλευτών ανά την Ελλάδα, προκειμένου να ενταχθούν σε προγράμματα διάφορα έργα που δεν είναι μελετητικά ώριμα - διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν αναφέρεται στο συγκεκριμένο έργο. Μάλιστα επισήμανε ότι για προηγούμενη σχετική καταγγελία του απειλήθηκε «με εισαγγελέα, από κυβερνητικό παράγοντα».
Η εκτίμηση του δημάρχου Καλαμάτας είναι ότι αυτές οι παρεμβάσεις μεταξύ άλλων εξηγούν -χωρίς να είναι η μοναδική αιτία- τη χαμηλή απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών πιστώσεων.
«Εστειλα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το δημοσίευμα προς διάφορα πρόσωπα, με την επισήμανση "όποιος έχει μπάρμπα στην Κορώνη μπορεί και προωθεί. Εμείς που δεν έχουμε, τι θα προωθήσουμε;". Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να τελειώσουμε με τους μπαρμπάδες στην Κορώνη» σημείωσε ο δήμαρχος και συνέχισε:
«Ο Δήμος Καλαμάτας έχει υποβάλει τεκμηριωμένες προτάσεις ύψους εκατομμυρίων ευρώ για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΥΑΚ και της επέκτασης του αγωγού μέχρι τον Αγιο Φλώρο. Ως δήμαρχος δεν πηγαίνω με μπαρμπάδες στην Αθήνα και κανείς δεν μπορεί να πει ότι "κατόπιν ενεργειών του" έγιναν κάποια πράγματα στο δήμο. Εγώ πηγαίνω ίσια και όρθιος στην Αθήνα -και εν πάση περιπτώσει, από αυτή τη λογική και τη στάση είμαι ευχαριστημένος» κατέληξε ο δήμαρχος Καλαμάτας.


NEWSLETTER