Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019 13:06

Δήμος Πύλου Νέστορος: Υποψηφιότητα ανακοίνωσε ο Δημήτρης Βρεττάκος

Γράφτηκε από την

Την υποψηφιότητά του για δήμαρχος στο Δήμο Πύλου - Νέστορος, επικεφαλής του συνδυασμού “Νεστόρειος Σοφία”, γνωστοποίησε ο οικονομολόγος – δημοσιολόγος Δημήτρης Ι. Βρεττάκος με σχετική ανακοίνωσή του, στην οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι έλαβε την απόφασή του αφού πρώτα επισκέφθηκε όλες τις πόλεις και χωριά του δήμου και έκανε απευθείας διάλογο με τους πολίτες του δήμου τους τελευταίους μήνες.

Οραματίζομαι να υπηρετήσω τους συνδημότες μου όπως ο πατέρας μου υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Πύλου ως δήμαρχος και σύμβουλος αντιπολίτευσης για πάνω από 24 έτη” σημειώνει ο Δ. Βρεττάκος, τονίζοντας ότι διαπίστωσε πως “καθολική απαίτηση των δημοτών είναι να αλλάξει ο τρόπος διοίκησης του δήμου και να αναλάβουν άνθρωποι που έχουν τη γνώση, τη θέληση και την εμπειρία διοίκησης που απαιτούνται”.

Ως προτεραιότητες για τον δήμο, ο Δ. Βρεττάκος θέτει “την αλλαγή της καθημερινότητας του πολίτη σε όλους τους τομείς, στην παιδεία, στην καθαριότητα, στον πολιτισμό, στην οικονομική ανάπτυξη, στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, στις συγκοινωνίες, στην αγροτική οδοποιία”, δεσμεύεται δε ότι πρώτο του έργο ως δήμαρχος θα είναι “να λειτουργήσω το Γηροκομείο στο Σουληνάρι το οποίο είναι κατασκευασμένο από το 1998, έτοιμο αλλά παραμένει κλειστό”.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει δε, “ο δήμος πρέπει να υπηρετεί τον πολίτη και όχι τα συμφέροντα ολίγων φίλων. Δεν πρέπει να διοικείται από μια παρέα, αλλά από τεχνοκράτες που θα λογοδοτούν στους πολίτες, στον πρόεδρο του χωριού, στα Τοπικά Συμβούλια, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον δήμαρχο. Η διαφάνεια και η λογοδοσία, το νοικοκυριό και η δημοκρατική λήψη αποφάσεων είναι οι αρχές που βασίστηκα πάντα στην άσκηση των καθηκόντων μου. Προέρχομαι από τον λαό, αγωνίζομαι με τον λαό, και για το όφελος του λαού” δηλώνει ο Δ. Βρεττάκος.

Εχέγγυα, όπως αναφέρει, αποτελούν οι ακαδημαϊκές του γνώσεις (πτυχία Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και μεταπτυχιακό στην Δημόσια Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ), καθώς και η “μεγάλη διοικητική εμπειρία και η γνώση σημαντικών ανθρώπων τόσο στη δημόσια διοίκηση και τα υπουργεία, όσο και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και στις υπηρεσίες των Βρυξελλών”. Προσθέτει επίσης ότι έχει διατελέσει σύμβουλος επιχειρήσεων και δήμων στην Ελλάδα για πάνω από 25 χρόνια, ενώ υπήρξε διευθυντής Προϋπολογισμού και Οικονομικός Διευθυντής της Ολυμπιακής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, διοικητής - γενικός διευθυντής του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του, ο Δ. Βρεττάκος παραθέτει τηλέφωνα επικοινωνίας του συνδυασμού με τους πολίτες (6970-333869, 6970-333870, 6970-333871 και 6970-333872), καθώς και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@dva.gr.