Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 19:03

Πρόσληψη 5 συμβασιούχων στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Πρόσληψη 5 συμβασιούχων στο Δήμο Μεσσήνης

Στην πρόσληψη 5 συμβασιούχων προχωρεί ο Δήμος Μεσσήνης, προκειμένου να απασχοληθούν στις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε στις Δημοτικές Ενότητες Μεσσήνης και Πεταλιδίου η θεομηνία του περσινού Σεπτεμβρίου.

Στη σχετική ομόφωνη απόφαση κατέληξε, στην πρόσφατη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο ενέκρινε ειδικότερα την πρόσληψη 4 χειριστών μηχανημάτων έργων (γκρέιντερ ή jcb) και ενός χειριστή τρακτέρ. Η διάρκεια της σύμβασης θα έχει ισχύ μέχρι τις 28 Μαΐου.

Οπως διευκρινίστηκε, η πρόσληψη των χειριστών γίνεται στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία έχουν κηρυχθεί οι δύο δημοτικές ενότητες με σχετική απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, πέρυσι τον Οκτώβριο -κατάσταση η οποία παρατάθηκε με νεότερη απόφαση του γ.γ. στις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Σημειώνεται ότι από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις 29 του περασμένου Σεπτεμβρίου είχαν προκληθεί πλημμύρες και κατολισθήσεις τόσο στη Δ.Ε. Μεσσήνης, όσο και στη Δ.Ε. Πεταλιδίου, ενώ διαπιστώθηκαν επίσης βλάβες στο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων, στο δίκτυο ομβρίων, καθώς και στο δίκτυο δημοτικού φωτισμού. Ζημιές έχουν υποστεί, εξ άλλου, τοίχοι αντιστήριξης, αγροτικοί δρόμοι, ζώνες αντιπυρικής προστασίας, ενώ επείγει και ο καθαρισμός ρεμάτων από φερτά υλικά που έχουν σωρευθεί σε αυτά.

 

 


NEWSLETTER