Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 08:29

Υποσχέσεις για τρένο στη γραμμή Καλαμάτα - Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον
Υποσχέσεις για τρένο στη γραμμή Καλαμάτα - Μεσσήνη

 

“Σε γενικότερο προγραμματισμό επαναλειτουργίας έχει μπει η σιδηροδρομική γραμμή Καλαμάτα - Μεσσήνη” δήλωσε χθες Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Θανάσης Σχίζας στη Μεσσήνη, όπου βρέθηκε για να συνυπογράψει με τον δήμαρχο Γιώργο Τσώνη το χρησιδάνειο προς τον δήμο έκτασης 18 στρεμμάτων, νότια του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης.

“Ο σιδηρόδρομος αποτελεί κυβερνητική επιλογή και εφόσον βρεθούν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία η Ελλάδα θα αποκτήσει ένα σιδηροδρομικό δίκτυο αντάξιο της σύγχρονης εποχής” συνέχισε ο Θ. Σχίζας, παρατηρώντας ότι “όταν τη δεκαετία του 50 η υπόλοιπη Ευρώπη εκσυγχρόνιζε τις σιδηροδρομικές υποδομές της, στην Ελλάδα η τότε κυβερνητική επιλογή ήταν οι αυτοκινητόδρομοι”.

Εξ άλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ δήλωσε ότι η εταιρεία είναι σε γενικές γραμμές ικανοποιημένη από την αξιοποίηση που έχουν τύχει οι υποδομές του ΟΣΕ στην Καλαμάτα από την δημοτική αρχή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, κρατώντας μια επιφύλαξη για το θέμα της παραχώρησης του σταθμού στο Πάρκο Σιδηροδρόμων στον Σύλλογο Εφέδρων:

“Είχα επικοινωνία με τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει ζήτημα ρατσιστικών ή ακραίων απόψεων. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, το θέμα αυτό θα πρέπει να λυθεί” σημείωσε.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER