Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 08:46

Προεκλογικές υποσχέσεις για Καλαμάτα - Ριζόμυλος και αντιπλημμυρικά αναμένει ο Νίκας

Γράφτηκε από τον
Προεκλογικές υποσχέσεις για Καλαμάτα - Ριζόμυλος και αντιπλημμυρικά αναμένει ο Νίκας

 

 

Καμία ενημέρωση δεν έχει ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, όπως επισημαίνει ο ίδιος, για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος και για το αντιπλημμυρικό έργο που προωθεί η κυβέρνηση μέσω του “Μορέα”, ενώ εξαπολύει βολές για προεκλογικές υποσχέσεις.

Συγκεκριμένα, σε ερώτησή μας για το αν έχει κάποια ενημέρωση για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο γύρω από τον αυτοκινητόδρομο που μελετάει ο “Μορέας”, ο κ. Νίκας απάντησε: “Στην προεκλογική περίοδο θα ακούσουμε πάρα πολλά. Δεν έχω καμία ενημέρωση για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος. Ούτε είχα, ούτε έχω. Δεν έχω καμία ενημέρωση εδώ και καιρό για το έργο που προωθεί η κυβέρνηση μέσω του “Μορέα”.

Γι’ αυτό το δεύτερο έργο υπενθύμισε πως “ξέραμε ότι είναι ένα έργο της τάξης των 80 εκ. ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία ολόκληρου του τόξου από την Παναγίτσα μέχρι τ’ Αρφαρά, που θα κάλυπτε τα πάντα. Και με μεσαία φαινόμενα έχουμε πλημμύρες και στο αεροδρόμιο και στο νοσοκομείο και σε άλλες ευαίσθητες περιοχές”.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ότι “είμαστε στην ευθεία της προεκλογικής περιόδου” και πρόσθεσε: “Βρισκόμαστε δυστυχώς σε μια κατάσταση πολιτικής έντασης σε πολλά επίπεδα. Αυτό δεν είναι καλό για τον τόπο, γιατί μεταξύ των άλλων δεν μας επιτρέπει με τη λογική να πάρουμε τις αποφάσεις που πρέπει. Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα θα φτιάξουν”.

Ο κ. Νίκας δήλωσε ότι “εγώ ως δήμαρχος θα είμαι εδώ μέχρι τις 31 Αυγούστου, κάθε μέρα μέχρι τις 4 το μεσημέρι" και ξεκαθάρισε: “Θα κάνω ό,τι μπορώ και ό,τι επιβάλλεται, ώστε η δημοτική αρχή να μην έχει καμία παρέμβαση στη “σύγκρουση”που θα υπάρξει για την επιλογή νέας δημοτικής αρχής. Δε θα λειτουργήσουμε με τρόπο που να επηρεάζει τις εκλογές που έρχονται. Και αυτό είναι μια αναγκαία προϋπόθεση να έχουμε ένα κλίμα ηρεμίας στην πόλη και ο λαός να αποφασίσει όπως αυτός νομίζει”.

Ωστόσο, έκανε λόγο για προεκλογικές υποσχέσεις, αναφέροντας πως “δεν γίνεται όμως το ίδιο σε ένα επίπεδο γενικότερο. Οι υποσχέσεις πάνε κι έρχονται. Αυτό δεν είναι καλό, ούτε για την οικονομία της χώρας ούτε για τη δημοκρατία”. Και κατέληξε ότι “σε περιόδους προεκλογικές πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα στη διαχείριση των πόρων εξόχως προσεκτικοί. Εδώ φτιάχνουμε γεφύρια χωρίς να έχουμε ποτάμια, φτιάχνουμε και ποτάμια, πράγματα εφιαλτικά”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER