Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 15:19

Σε κατάσταση έκτακτης ο Δήμος Ευρώτα

Γράφτηκε από την
Σε κατάσταση έκτακτης ο Δήμος Ευρώτα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύσσεται ο Δήμος Ευρώτα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Ταφύλλη και κατόπιν εισήγησης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του σχετικού αιτήματος του Δήμου Ευρώτα.

Η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία έχει ισχύ τρεις μήνες (έως 12 Απριλίου 2019), κρίθηκε απαραίτητη για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 στην περιοχή. Με αυτή την απόφαση προβλέπεται ιδιαίτερη κρατική μέριμνα για την περιοχή και κινητοποιούνται μηχανισμοί για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της δυσχερούς κατάστασης.

Στην παραπάνω απόφαση καθοριστικές ήταν οι παρεμβάσεις όλων των τοπικών αρχών. Ιδιαίτερα ο δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος, ο οποίος διαπίστωσε το μέγεθος της ζημιάς στη φυτική παραγωγή από την πρώτη στιγμή, βρισκόταν σε συνεχή επαφή με όλους τους ιθύνοντες φορείς προκειμένου να προβούν στις απαιτούμενες πράξεις για την άμεση εξέταση των προβλημάτων, που προκάλεσαν τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα.
Μετά την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμαρχος Ευρώτα εξέφρασε την ικανοποίηση του κι ανέφερε ότι από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής θα γίνει κάθε απαραίτητη ενέργεια για την έγκαιρη ικανοποίηση των αιτημάτων των πληγέντων κατοίκων του Δήμου Ευρώτα.


NEWSLETTER