Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012 08:55

Στην αντεπίθεση ο Κουτσούλης: "Ο Νίκας υπερηφανεύεται που είναι δεξιός δήμαρχος"

Γράφτηκε από τον

Στην αντεπίθεση για το θέμα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας πέρασε χθες ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Κουτσούλης. Θέλοντας να απαντήσει στη δυσαρέσκεια του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα για την τοποθέτηση του ιδίου στη θέση του προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης, ο κ. Κουτσούλης εξαπέλυσε επίθεση λέγοντας με νόημα: “Δικαιολογώ την αγανάκτηση του κ. Νίκα, γιατί και εγώ κατά το παρελθόν έχω δεχθεί πιο αήθη συμπεριφορά από αυτόν”. Μάλιστα με έγγραφα που παρουσίασε ο πρώην δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο σημερινός δήμαρχος Καλαμάτας δρούσε ως πρόεδρος της Βιβλιοθήκης τουλάχιστον ένα μήνα πριν ο ορισμός του δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτσούλης σημείωσε ότι ενώ ο κ. Νίκας ορίστηκε πρόεδρος της Βιβλιοθήκης στις 28 Ιουλίου 2008, παρουσιάζεται και υπογράφει ως πρόεδρος από τις 20 Ιουνίου 2008 έγγραφο προς το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, ενώ ο τελευταίος τον προσφωνεί πρόεδρο της Βιβλιοθήκης στη συνεδρίαση τις 13ης Ιουνίου 2008 (πρακτικό 113).
“Εγώ ποτέ δεν έχω φερθεί κομματικά, αλλά μόνο ως δήμαρχος Καλαμάτας και το γνωρίζουν όλοι. Ο κ. Νίκας υπερηφανεύεται που είναι δεξιός δήμαρχος”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούλης. Ακολούθως κατήγγειλε ότι τη Δευτέρα το μεσημέρι, οπότε και κοινοποιήθηκε ο ορισμός του ως προέδρου, ο Π. Νίκας με απόφασή του απέσυρε επιδεικτικά τη δημοτική υπάλληλο από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη. “Αυτό δείχνει τη μικροψυχία του κ. Νίκα. Δηλαδή η υπάλληλος είναι εκεί για να εξυπηρετεί εμένα ή την Καλαμάτα;” αναρωτήθηκε ο πρώην δήμαρχος.
Τέλος, απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Νίκα για τις προσπάθειες αναβάθμισης της Βιβλιοθήκης, ο Γ. Κουτσούλης σημείωσε ότι από τη δική του προεδρία είχαν γίνει προσπάθειες για τη μεταφορά της στο κτήριο της πρώην Εμπορικής Σχολής στη Φραγκόλιμνα.