Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 09:03

Ζητούν επείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για ζημιές στον Ταΰγετο

Γράφτηκε από την

 

Την επείγουσα σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον Ταΰγετο με τις κατολισθήσεις - καθιζήσεις στους δρόμους και τις ζημιές σε σπίτια, ζητούν 16 σύμβουλοι των μειοψηφιών και ανεξάρτητοι.

Σε ανακοίνωση του δήμου, ο δήμαρχος δήλωσε ότι “ασφαλώς δεν υπάρχει αντίρρηση να πραγματοποιηθεί αυτή η συνεδρίαση, με προϋπόθεση ότι θα συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία ώστε να διαφωτισθεί πλήρως το Σώμα. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν”.

Στο έγγραφο αίτημά τους οι σύμβουλοι σημειώνουν: “Θεωρούμε αναγκαιότητα την επείγουσα σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να υπάρξει ενημέρωση στο συλλογικό όργανο από τους αρμόδιους φορείς, τα κλιμάκια του ΙΓΜΕ και τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Ενισχύουμε την πρόταση τοπικών φορέων και επαγγελματιών της περιοχής να ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο για την κατάσταση της περιοχής, αλλά και τη λήψη απόφασης ενεργειών του Δημοτικού Συμβουλίου στα προαναφερόμενα προβλήματα”.

Το αίτημα υπογράφουν οι σύμβουλοι: Αλούπης Παναγιώτης, Αντωνόπουλος Μιχάλης, Βγενής Χαράλαμπος, Βεργινάδη Μαρία, Βουτσής Γεώργιος, Γεωργακίλας Κωνσταντίνος, Θεοφιλόπουλος Ιωάννης, Κατζιλιέρη Χριστίνα-Ελευθερία, Μάκαρης Εμμανουήλ-Λεονάρδος, Μπεχράκης Σταμάτης, Μπρεδήμας Θεόδωρος, Νιάρχος Αναστάσιος, Οκονομάκος Δημήτριος, Σταματόπουλος Ευστάθιος, Φαββατάς Δημήτριος, Χριστόπουλος Ιωάννης.