Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019 12:09

Δήμος Πύλου - Νέστορος: Σύμβαση για το σχολικό κτήριο Συγγρού στη Μεθώνη

Γράφτηκε από την

Υπογράφηκε στον Δήμο Πύλου - Νέστορος η προϋπολογισμού 260.000 ευρώ σύμβαση για το έργο αναβάθμισης του διατηρητέου σχολικού κτηρίου Συγγρού, στη Μεθώνη.

Τη σύμβαση, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, υπέγραψαν ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης και ο ανάδοχος Βασίλης Τρίγκας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το κτήριο Συγγρού αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης και πρόκειται να φιλοξενεί πολιτιστικά δρώμενα, ενώ οι εργασίες σε αυτό αφορούν την επισκευή και αποκατάσταση του κτηρίου και του περιβάλλοντος χώρου, όπως επίσης την προμήθεια εξοπλισμού απαραίτητου για τη λειτουργία του.

Ο δήμος γνωστοποιεί, παράλληλα, ότι “με πρωτοβουλία του δημάρχου Δ. Καφαντάρη έχουν κινητοποιηθεί φορείς και στελέχη, προκειμένου να ενταχθεί η αναβάθμιση του κτηρίου Συγγρού στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου”, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος “στο παρελθόν είχε προσκαλέσει τον υπουργό Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, με τον οποίον συζήτησαν για τις προοπτικές του κτηρίου, προκειμένου να αναδειχθεί ο ιστορικός και πολιτιστικός χαρακτήρας του”.

Στόχος μας είναι η αξιοποίηση των ιστορικών κτηρίων του δήμου μας που αναδεικνύουν και προβάλουν την πολιτιστική μας κληρονομιά” ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε σχετικές δηλώσεις του ο Δ. Καφαντάρης.