Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 08:29

Με απ’ ευθείας ανάθεση η μεταφορά σκουπιδιών του Δήμου Δυτικής Μάνης

Γράφτηκε από τον

 

Σε απ’ ευθείας ανάθεση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, θα προχωρήσει ο Δήμος Δυτικής Μάνης στη μεταφορά και διαχείριση 180 τόνων σκουπιδιών για διάστημα δύο μηνών, όπως εισηγείται κατά πλειοψηφία η Οικονομική του Επιτροπή προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η εκτίμηση του δήμου ως προς την ποσότητα των σκουπιδιών που πρέπει να αποκομιστούν μέσα στο δίμηνο είναι 180 τόνοι -με βάση στοιχεία από τα προηγούμενα χρόνια που προκύπτουν από περιοδικές ζυγίσεις των φορτίων των απορριμματοφόρων- ενώ ο προϋπολογισμός των υπηρεσιών ανέρχεται σε 24.552 ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου της επιτροπής, δημάρχου Γιάννη Μαραμπέα -στην οποία ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Γιαννημάρας επιφυλάχθηκε, ψηφίζοντας λευκό- η κατάσταση με τα σκουπίδια στον δήμο είναι οριακή, καθώς “ήδη έχουν συσσωρευτεί πολλά απορρίμματα στους κάδους, σε όλες τις τοπικές κοινότητες του δήμου, τα οποία εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον”.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε, παράλληλα, ότι η δημοτική αρχή “ήδη έχει ζητήσει να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία με έγγραφό της εξουσιοδοτεί τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου να προχωρήσει κατά την κρίση του στην έκδοση σχετικής απόφασης”.

Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Γ. Μαραμπέας, “η άσχημη κατάσταση θα χειροτερεύει καθημερινά κι ο δήμος μας πρέπει να απομακρύνει τα απορρίμματα και να διασφαλίσει άμεσα τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, μέχρι να ανακηρυχθεί ανάδοχος από τον διεθνή ανοικτό διαγωνισμό”, εκτιμώντας ως εκ τούτου ότι “το θέμα είναι κατεπείγον, ότι συντρέχουν οι λόγοι που ορίζει η σχετική νομοθεσία”.

Β.Γ.Μ.