Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 15:47

Νέο επεισόδιο στη φαρσοκωμωδία για τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Σε φαρσοκωμωδία έχει εξελιχθεί το ζήτημα με τους δύο εργαζομένους ΑΜΕΑ στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας και τη συζήτηση του θέματος στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης.

Ούτε στο χθεσινό Δ.Σ. συζητήθηκε το θέμα, το οποίο έθεσε ως εκτός ημερησίας διάταξης ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σωτήρης Μπακούρος, όπως είχε πει ότι θα κάνει στην επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα.

Παρά την πρότασή του, αυτή δεν έγινε αποδεκτή από τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου Παναγιώτη Γυφτάκη, Δημήτρη Σαρματζή, Μαρία Πανουσιοπούλου και Γιάννη Μερκούρη και έτσι αρκέστηκαν σε αυτό που είπε ο πρόεδρος Παναγιώτης Γυφτάκης ότι το θέμα θα έρθει σε επόμενη συνεδρίαση ως θέμα ημερήσιας διάταξης. Πάντως να σημειωθεί πως τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί από τους εργαζόμενους πρόκειται να συζητηθούν αύριο 6 Φεβρουαρίου, οπότε το ζητούμενο είναι να υπάρξει απόφαση μέχρι τότε.

Η χθεσινή απόφαση να μην εισαχθεί το θέμα για συζήτηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων Ιωάννας Μαραβελή και Σαράντου Κουκούμη, που τόνισαν ότι είχε ειπωθεί πως το θέμα θα συζητιόταν σε αυτή τη συνεδρίαση, πράγμα το οποίο δεν γίνεται. Και από το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας υπήρξε αντίδραση, καθώς εκπρόσωπός τους βρισκόταν στη συνεδρίαση, που τόνισε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο έχει βγάλει ψήφισμα υποστήριξης και το συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ δεν παίρνει καμία απόφαση. Υπογράμμισε επίσης ότι ο πρόεδρος όλο δεσμεύεται πως θα φέρει το θέμα για συζήτηση αλλά ποτέ δεν το κάνει.

Ο κ. Μπακούρος επέμεινε στη θέση του να συζητηθεί το θέμα τονίζοντας ότι πρέπει να λήξει και οι δύο εργαζόμενοι να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και να εργάζονται στην επιχείρηση. Ο σύμβουλος Δημήτρης Σαρματζής τόνισε ότι είναι θετικός στο να παραμείνουν, όμως πρέπει να έρθει όλος ο φάκελος από τον πρόεδρο ως τακτικό θέμα.

Η ειρωνεία ήταν ότι πρώτο θέμα της τακτικής συνεδρίασης ήταν η πρόσληψη προσωπικού με 8μηνη σύμβαση, πράγμα που όπως επισημάνθηκε από τον κ. Κουκούμη δείχνει ότι υπάρχουν ανάγκες για προσωπικό στην επιχείρηση.

Κ.Μπ.