Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 10:24

Δήμος Πύλου - Νέστορος: Παραρτήματα ΕΚΑΒ ζητεί ο Καφαντάρης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δήμος Πύλου - Νέστορος: Παραρτήματα ΕΚΑΒ ζητεί ο Καφαντάρης

 

Τη δημιουργία παραρτημάτων του ΕΚΑΒ στις Δημοτικές Ενότητες Χώρας και Παπαφλέσσα και μονάδα ΕΚΑΒ στην Κορώνη τουλάχιστον κατά τους θερινούς μήνες, ζητεί με επιστολή του ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.

Η επιστολή απευθύνεται στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Παναγιώτη Τζανετή και πρόκειται για την επικαιροποίηση του αιτήματος που είχε τεθεί ξανά από το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος πέρυσι το Μάιο.   

Στο κείμενο, ο κ. Καφαντάρης αφού τονίζει τις σοβαρές συνέπειες που έχει για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών η έλλειψη παραρτημάτων ΕΚΑΒ στις προαναφερόμενες δημοτικές ενότητες, σημειώνει: «Αναφέρουμε κάποιους από τους πολύ σημαντικούς λόγους που χαρακτηρίζουν απαραίτητη τη δημιουργία παραρτήματος ΕΚΑΒ στη Χώρα, στην οποία λειτουργεί περιφερειακό ιατρείο. Στον δήμο μας βρίσκεται η ξενοδοχειακή μονάδα Costa Navarino η οποία απασχολεί εκατοντάδες άτομα προσωπικό, με αποτέλεσμα η κινητικότητα από και προς το ξενοδοχείο να είναι αυξημένη κατά τη διάρκεια όλου του έτους. Επιπλέον, στη Δημοτική Ενότητα Χώρας βρίσκεται το Ανάκτορο και το Μουσείο του Βασιλιά Νέστορα, όπου πλήθος κόσμου το επισκέπτεται όλο το χρόνο, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη κινητικότητα σε ένα δύσβατο οδικό δίκτυο και συνεπώς να προκαλούνται αρκετά ατυχήματα. Τέλος, στις δύο δημοτικές ενότητες υπάρχουν αρκετά ορεινά χωριά τα οποία δεν έχουν πρόσβαση στα πλησιέστερα κέντρα υγείας. Η χιλιομετρική απόσταση δε από τα πλησιέστερα παραρτήματα είναι 30 χλμ. από την Πύλο και 40 χλμ. από τα Φιλιατρά, τα οποία ήδη καλύπτουν μεγάλες ανάγκες και πληθυσμιακά και χιλιομετρικά. Για τους ανωτέρω λόγους θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο δήμος μας δύναται να παραχωρήσει χώρο καθώς και ασθενοφόρο, ενώ προτίθεται να το ενισχύσει και με έναν εξειδικευμένο οδηγό, προκειμένου η Χώρα να αποκτήσει το δικό της παράρτημα».

Παράλληλα στην επιστολή του ο δήμαρχος τονίζει και την ανάγκη εξυπηρέτησης της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης επισημαίνοντας τα εξής: «Η Δημοτική Ενότητα Κορώνης, η οποία αποτελεί χρόνια τώρα “Αχίλλειο πτέρνα” του δήμου καθώς απέχει 40 χλμ. από την Πύλο και 55 χλμ. από την Καλαμάτα, με πλησιέστερο το Κέντρο Υγείας Λογγάς το οποίο δεν έχει ασθενοφόρο ούτε μπορεί να εξυπηρετήσει την περιοχή, παρακαλούμε πολύ όπως μεριμνήσετε τουλάχιστον για τους θερινούς μήνες κατά τους οποίους τριπλασιάζεται ο πληθυσμός, με την ενίσχυση ΕΚΑΒ, προκειμένου να διασφαλιστεί η άμεση διακομιδή των περιστατικών, μιας και το περιφερειακό ιατρείο δεν εφημερεύει».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER