Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 16:17

Παράταση στα έργα πρόσβασης ΑμεΑ στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Παράταση για την ολοκλήρωση των έργων προσβασιμότητας ΑμεΑ, προϋπολογισμού 119.992,322 ευρώ έως τις 30 Μαρτίου, πρόκειται να εγκρίνει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία “Παντεχνική Μεσσηνίας” με έκπτωση 49,86% και η προηγούμενη προθεσμία ήταν μέχρι τις 30 Ιανουαρίου.

Στην εισήγησή της η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών αποδέχεται το αίτημα του αναδόχου, αναφέροντας ότι “η ανάγκη χορήγησης παράτασης οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν και όπως προβλέπει η ΕΜΥ θα συνεχιστούν και το Φεβρουάριο. Ορθώς ο ανάδοχος δεν προβαίνει σε εργασίες επί του οδοστρώματος, διότι μπορεί να προκαλέσει μεγάλες ζημιές στα οδοστρώματα”.

Στο αίτημά του ο ανάδοχος ενημερώνει πως “υπολείπεται μέρος της κατασκευής των διαβάσεων πεζών με κυβόλιθους” και παρατηρεί ότι “με αυτές τις καιρικές συνθήκες είναι αδύνατο να ξεκινήσουμε να σκάβουμε την άσφαλτο, γιατί θα προκαλέσουμε μεγάλες ζημιές στα οδοστρώματα”.

Διαβάσεις με κυβόλιθους προβλέπονται στη Φαρών (στο 1ο Γυμνάσιο), στη Λυκούργου (στο 1ο Λύκειο), στη Λακωνικής (στη Σπουδαστική Εστία), στη Νέδοντος (στη διασταύρωση με την Κεφάλα), στη Σπάρτης (στην ΚΑΚ, στην είσοδο της αγοράς βιολογικών προϊόντων), στη Μακεδονίας (κοντά στη διασταύρωση με την Ψαρών), στην Ακρίτα (στο 3ο και το 7ο Δημοτικά), στη Ναυαρίνου (κοντά στον δημοτικό χώρο στάθμευσης και στο “Φιλοξένια”), στην Αθηνών (στο νέο Δημαρχείο και στο πρώην Πολυκλαδικό), στην Αρτέμιδος (στην πεζογέφυρα της ΔΕΗ) και αλλού.

Γ.Σ.