Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 16:47

Συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά απολυμένου της ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει ένας εκ των απολυμένων ΑΜΕΑ από τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας συζητήθηκαν χθες στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας ενώπιον της προέδρου Αρχοντίας Λάμπου.

Η πλευρά του πρώην εργαζομένου τόνισε ότι θα μπορούσε να ανανεωθεί η σύμβασή του και να γίνει αορίστου χρόνου, καθώς καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας, η οποία έχει έλλειψη προσωπικού. Μάλιστα καταλόγισαν ότι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Παναγιώτης Γυφτάκης δεν έχει φέρει το θέμα στο Δ.Σ. της και πως μόνο αυτός δεν θέλει να συνεχίσει να εργάζεται, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου έχουν εκφράσει την άποψη να συνεχίσει την εργασία του. Από την πλευρά της ΔΕΥΑΤ τονίστηκε ότι η σύμβαση των δύο εργαζομένων που ήταν για 3 συν 1 χρόνο μέσω του ΟΑΕΔ έληξε στις 7 Ιανουαρίου και καθώς θεωρούν ότι δεν καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεν έγινε αορίστου.

Ακολούθησαν καταθέσεις μαρτύρων, με την προϊσταμένη διοικητικού της ΔΕΥΑΤ Αντωνία Παπαδοπούλου να τονίζει ότι έπρεπε να έχει παρθεί αρνητική ή θετική απόφαση από το Δ.Σ., ενώ σύμφωνα με την ίδια κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Παναγιώτης Γυφτάκης σημείωσε ότι η ΔΕΥΑΤ δεν έδιωξε κανέναν αλλά έληξε η σύμβασή του. Στο γιατί δεν έχει συζητηθεί το θέμα στο Δ.Σ. σημείωσε ότι στις 7 Ιανουαρίου συγκάλεσε συμβούλιο το οποίο δεν είχε απαρτία και δεν έγινε. Μάλιστα ερμηνεύοντας το γεγονός αυτό, σημείωσε πως αν τα μέλη του συμβουλίου ήθελαν να μείνει ο εργαζόμενος θα πήγαιναν και στη συνεδρίαση. Για τα επόμενα συμβούλια που έχουν γίνει και το θέμα δεν έχει συζητηθεί, είπε ότι θα συζητηθεί σε τακτική συνεδρίαση και πως όταν τέθηκε από τον σύμβουλο Σωτήρη Μπακούρο ως έκτακτο συμφώνησαν να το συζητήσουν όταν θα έχει το φάκελο και τα χαρτιά, λέγοντας πως εκείνη τη στιγμή ο φάκελος ήταν κάτω (στο ισόγειο και η συνεδρίαση γινόταν στον πάνω όροφο) και δεν μπορούσε να τα πάρει. Επισήμανε ακόμη ότι ο εργαζόμενος δεν καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πως στην εργασία του δεν ήταν αποδοτικός, όπως και ότι η ΔΕΥΑΤ αναμένει την πρόσληψη 19 υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ.

Τέλος υπέρ του εργαζομένου κατέθεσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας Χρίστος Τζάνες.

Οι δύο πλευρές κατέθεσαν τα σχετικά υπομνήματα και πλέον αναμένεται η απόφαση από την πρόεδρο του Πρωτοδικείου.

Κ.Μπ.