Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 18:20

Πρόσληψη 4 συμβασιούχων στη Δυτική Μάνη

Γράφτηκε από την
Πρόσληψη 4 συμβασιούχων στη Δυτική Μάνη

Την πρόσληψη 4 συμβασιούχων για το 2019 σε καθαριότητα και άλλες υπηρεσίες του Δήμου Δυτικής Μάνης ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Συγκεκριμένα, ο προγραμματισμός που ενέκρινε το Σώμα αφορά στην πρόσληψη 3 εργατών καθαριότητας (ΥΕ) με τετράμηνη σύμβαση, καθώς και ενός χειριστή μηχανήματος έργου (ΔΕ) με πεντάμηνη σύμβαση.

Οπως επισημάνθηκε, ειδικότερα, όσον αφορά τις προσλήψεις στην καθαριότητα, στην εν λόγω υπηρεσία, για τον φετινό χρόνο “υπάρχει μεγάλη ανάγκη πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της μεγάλης συσσώρευσης καθώς και της αποκομιδής των απορριμμάτων που είναι πολύ έντονο, ιδίως κατά τη θερινή περίοδο, λόγω της μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης του δήμου. Το υφιστάμενο μόνιμο και αορίστου χρόνου προσωπικό δεν επαρκεί για την κάλυψη των ολοένα διογκούμενων αναγκών στην υπηρεσία καθαριότητας. Επίσης υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε βοηθητικές υπηρεσίες καθαριότητας, ζήτημα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας”.

Για την πρόσληψη του χειριστή, εξ άλλου, τονίστηκε προς το Σώμα ότι “η πρόσληψη κρίνεται επιτακτική δοθέντος του γεγονότος ότι ο Δήμος Δυτικής Μάνης απασχολεί έναν χειριστή μηχανήματος έργου με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ και ακόμα έναν χειριστή (μέσω των προσωρινών πινάκων της 3Κ/2018 προκήρυξης του ΑΣΕΠ) οι οποίοι λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις ολοένα και διογκούμενες ανάγκες που παρουσιάζονται. Επίσης, η πρόσληψη καθίσταται απαραίτητη προκειμένου να λάβουν την κανονική άδεια που δικαιούνται οι δύο προαναφερόμενοι χειριστές, στους οποίους οφείλεται και η κανονική άδεια του 2018 και προκειμένου να επανδρωθεί τα νέο μηχάνημα έργου που θα προμηθευτεί μέχρι το καλοκαίρι ο δήμος”.


NEWSLETTER