Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 13:07

1 εκ. ευρώ στη Μεσσήνη για ζημιές από “Ζορμπά”

Γράφτηκε από τον

Πίστωση 1.000.000 ευρώ διατέθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στον Δήμο Μεσσήνης για έργα αποκατάστασης των ζημιών που είχε επιφέρει ο μεσογειακός κυκλώνας “Ζορμπάς”, πέρυσι τον Σεπτέμβριο, στις Δημοτικές Ενότητες Μεσσήνης και Πεταλιδίου, οι οποίες εξακολουθούν να τελούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αυτό γνωστοποίησε σε συνέντευξή του, χθες το μεσημέρι, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, διευκρινίζοντας ότι η πίστωση προορίζεται για την αποκατάσταση των ζημιών σε δρόμους και στα τεχνικά έργα απορροής ομβρίων από το οδικό δίκτυο στις συγκεκριμένες περιοχές.

Οπως διευκρίνισε ο δήμαρχος, για τη σχετική απόφαση ενημερώθηκε στη συνάντηση που είχε ο ίδιος και η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου την Πέμπτη στην Αθήνα με τον Παναγιώτη Κορκολή γενικό γραμματέα Δημόσιων Επενδύσεων ΕΣΠΑ, του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Παράλληλα, κι αφού υπενθύμισε ότι πρόσφατα ο δήμος έλαβε άλλα 300.000 ευρώ για ανάλογες εργασίες αποκατάστασης ζημιών από θεομηνίες, ο Γ. Τσώνης σημείωσε ότι ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μεσσήνης κινείται με ταχύτατους ρυθμούς, προετοιμάζοντας τις μελέτες για τα απαραίτητα έργα στις πληγείσες περιοχές των δύο δημοτικών ενοτήτων.

Αναφορικά, εξ άλλου, με την πρόσφατη κακοκαιρία και τα προβλήματα στην παραγωγή από τις πλημμύρες στην περιοχή της Μπούκας, ο δήμαρχος γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου θα επισκεφθεί τη Μεσσήνη ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές, ο οποίος θα έχει συνάντηση μαζί του στο Δημαρχείο στις 12 το μεσημέρι.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι ο ίδιος συνεχίζει τις καθημερινές επαφές του με πατατοπαραγωγούς, σημειώνοντας ότι έχει υπάρξει ομοφωνία για τις παρεμβάσεις που ήδη έχει ξεκινήσει ο δήμος αφ’ ενός για την αποπλημμύριση των χωραφιών και αφ’ ετέρου για την προστασία τους στο εξής από ανάλογα φαινόμενα.

Καταλήγοντας γνωστοποίησε ότι από την Παρασκευή έχει ξεκινήσει η εργολαβία για τον δρόμο Τζάνε - Αγία Σωτήρα - Πανιπέρι - Καλοχώρι, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει και η εργολαβία για το οδικό δίκτυο στην περιοχή Νέας Κορώνης, Αγίου Ανδρέα και Αχλαδοχωρίου.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER