Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 09:24

Αντίδραση Νίκα: Δεν κλήθηκε ο δήμος στη δίκη για τα πυρηνελαιουργεία ο Δήμος Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αντίδραση Νίκα: Δεν κλήθηκε ο δήμος στη δίκη για τα πυρηνελαιουργεία ο Δήμος Καλαμάτας (βίντεο)

Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα προκάλεσε το γεγονός ότι ο ίδιος ή ο δήμος δεν κλήθηκαν να παραστούν στη δίκη που έγινε την Τετάρτη, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της πόλης, με κατηγορούμενους τους ιδιοκτήτες τριών πυρηνελαιουργείων της Μεσσηνίας, μετά από μήνυση που είχε υποβάλει ο δήμαρχος το 2015. Το δικαστήριο, χωρίς τη συμμετοχή του δήμου, αθώωσε τους πυρηνελαιουργούς.

Χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο δήμαρχος Π. Νίκας σημείωσε: “Ο Δήμος Καλαμάτας, δι' εμού και με έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής, έχει υποβάλει τρεις αναφορές - μηνύσεις κατά ιδιοκτητών πυρηνελαιουργείων, οι οποίοι δημιουργούν πρόβλημα με τις εκπομπές αερίων. Βρόμα, δυσωδία, αναπνευστικά προβλήματα βασανίζουν κατά καιρούς την Καλαμάτα και τα χωριά της κεντρικής και της βόρειας Μεσσηνίας. Δεν αναφέρομαι σε όλους τους πυρηνελαιουργούς, αναφέρομαι σε κάποιους. 

Ξέρετε ποιο είναι το παράδοξο; Παρά τις τρεις μηνύσεις που υποβάλαμε και συνεκδικάστηκαν προχθές Τετάρτη, δεν κλήθηκε ο Δήμος Καλαμάτας. Και ερωτώ: Γιατί; Βεβαίως, είναι στη διακριτική ευχέρεια του εισαγγελέα, όμως δεν κληθήκαμε!
Δεν υπάρχει πρόβλημα; Δεν υπάρχει ζήτημα; Κλήθηκε μόνο ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας, όχι ο Δήμος Καλαμάτας, που υπέβαλε τη μήνυση. Εμείς, για το συγκεκριμένο ζήτημα, είμαστε κάθετοι και απόλυτοι: Η δυσωδία δεν μπορεί να οδηγεί σε γενική παραλυσία. Υπάρχει πρόβλημα, πρόβλημα στο Νοσοκομείο, πρόβλημα στην πόλη, πρόβλημα σε χωριά κατά καιρούς. Ούτε κάνουμε μία μήνυση για το θεαθήναι, για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αυτός, ο οποίος ρυπαίνει -και δεν αναφέρομαι σε όλους- και ρυπαίνει για το κέρδος, πρέπει να ελεγχθεί από τις αρμόδιες Αρχές. Σ' αυτό θα επιμένουμε. Δεν είναι δυνατόν να μηνύουμε και να μην καλούμαστε στο δικαστήριο”.

Ο κ. Νίκας επέκρινε κάποιους που έχουν λόγο και ευθύνη, που “δεν βλέπουν, δεν μυρίζουν και γι’ αυτούς δεν υπάρχει μυρωδιά” και αναρωτήθηκε “οι Σκαλαίοι και οι Μελιγαλαίοι το φαντάζονται;”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER