Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010 14:25

Στο προσκήνιο ξανά τα πάρκινγκ της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΝΩ ΕΦΤΑΣΕ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ “ΕΛΛΑΚΤΩΡ”


Εφτασε εδώ και τρεις μέρες στο Δήμο Καλαμάτας η απάντηση της “Π&Π Στάθμευση Α.Ε.”, θυγατρικής της “Ελλάκτωρ”, για την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στην περιοχή του Διοικητηρίου και για τη διαχείριση των χώρων στάθμευσης της πόλης.
Οι βασικές αλλαγές που υπάρχουν στην νέα πρόταση της εταιρείας είναι η παραχώρηση των πάρκινγκ του Νέδοντα και πάλι στο Δήμο Καλαμάτας, μαζί με τον εξοπλισμό (μπάρες, αυτόματες μηχανές πληρωμής κ.ά.), ενώ η εταιρεία δε ζητάει πλέον την παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική του δήμου για τα υπαίθρια πάρκινγκ.
Παράλληλα, η εκμετάλλευση του υπόγειου πάρκινγκ από την εταιρεία θα είναι για 28 χρόνια - διάστημα εντός του οποίου ο Δήμος Καλαμάτας θα πρέπει να καταβάλει σε δόσεις το ποσό των 533.000 ευρώ ως αποζημίωση για τα έξοδα που έχει κάνει η εταιρεία ως τώρα. Δεκτό πάντως έγινε το αίτημα που είχε εκφραστεί από τον Βασίλη Κοσμόπουλο, για ευελιξία στην καταβολή των δόσεων ώστε να διευκολυνθεί ο δήμος σε περίπτωση που τα οικονομικά του επιτρέπουν να καταβάλλει περισσότερα χρήματα κάθε φορά. 

Η νέα πρόταση έχει μοιραστεί ήδη στους επικεφαλής της αντιπολίτευσης και στα μέλη της ειδικής τεχνικής επιτροπής, η οποία θα την αξιολογήσει και θα καταθέσει την εισήγησή της ενόψει της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μιλώντας πάντως χθες για το θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Σπίνος, τόνισε ότι οι εξελίξεις για τους χώρους στάθμευσης αποτελούν τη μεγαλύτερη επιτυχία της σημερινής δημοτικής μαζί με τη μέθοδο Σούκου, αν τελικά πετύχει.

Δ.Πλ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER