Σάββατο, 21 Απριλίου 2012 09:24

3 ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ Ηλθαν από Πάτρα για να σβήσουν τα φώτα

Γράφτηκε από τον
3 ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ  Ηλθαν από Πάτρα  για να σβήσουν  τα φώτα

Σε οργισμένες αντιδράσεις ξέσπασε χθες ο κόσμος στην Καλαμάτα -αλλά και στην υπόλοιπη Μεσσηνία- διαπιστώνοντας ότι ο δημοτικός φωτισμός εξακολουθούσε να λειτουργεί αδιάκοπα για τρία συνεχόμενα 24ωρα, τόσο στην Καλαμάτα όσο και σε πολλές άλλες περιοχές στον υπόλοιπο νομό.

Τα τηλέφωνα στην «Ε» κόντεψαν να... πάρουν φωτιά, καθώς από νωρίς χθες το πρωί έφθαναν καταγγελίες για το γεγονός ότι ξημέρωνε τρίτη ημέρα με το δημοτικό φωτισμό να μην έχει σβήσει λεπτό.

Οπως ενημέρωσε την «Ε» ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Ανδρέας Καραγιάννης, το πρόβλημα οφειλόταν αποκλειστικά στη ΔΕΗ, καθώς διαπιστώθηκε ότι προέκυψε μετά από δυσλειτουργία ηλεκτρονικού συστήματος στον υποσταθμό της στο Ασπρόχωμα.

Το σύστημα αυτό, όπως ενημέρωσε λίγο αργότερα ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Αθανασόπουλος, ελέγχει μεγάλο μέρος από το δημοτικό φωτισμό και αυτός ήταν ο λόγος που τα φώτα στους δρόμους της πόλης παρέμεναν συνεχώς αναμμένα εδώ και δύο ημέρες.

Η αποκατάσταση της βλάβης έγινε χθες το μεσημέρι, συνέχισε ο δημοτικός σύμβουλος, προσθέτοντας ότι χρειάστηκε να έλθει ειδικό συνεργείο από την περιφερειακή διεύθυνση της ΔΕΗ στην Πάτρα.

Με χθεσινή ανακοίνωσή του στο μεταξύ, ο Δήμος Καλαμάτας επισημαίνει τα εξής:

«Τις τελευταίες μέρες είναι αναμμένα τα φώτα του δημοτικού φωτισμού την ημέρα, όχι γιατί γίνεται συντήρηση, αλλά γιατί παρατηρούνται αλλεπάλληλες βλάβες στους μηχανισμούς της ΔΕΗ. Η προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος είναι συνεχής».

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER