Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 10:41

Καλαμάτα: Διαβάσεις πεζών με κυβόλιθους στη Ναυαρίνου

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Καλαμάτα: Διαβάσεις πεζών με κυβόλιθους στη Ναυαρίνου

 

 

Διαβάσεις πεζών με κυβόλιθους ξεκίνησαν να φτιάχνονται στη Ναυαρίνου, με την εργολαβία του Δήμου Καλαμάτας για τα έργα προσβασιμότητας ΑμεΑ, προϋπολογισμού 119.992,32 ευρώ.

Μέχρι τώρα κατασκευάζονται 6 από το ξενοδοχείο “Ελίτ” έως την οδό Μεσογείων (συνοικισμός Νικηταρά). Στα σημεία αυτά οι οδηγοί πρέπει να δείχνουν προσοχή και υπομονή, να τηρούν τη σήμανση που έχει τοποθετηθεί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των εργαζομένων της κατασκευάστριας εταιρείας και των δημοτικών αστυνομικών.

Με τη συγκεκριμένη εργολαβία κατασκευάστηκαν διαβάσεις – ράμπες για ΑμεΑ στις οδούς Λυκούργου, Φιλελλήνων, Φαρών, Ακρίτα, Σπάρτης, ενώ φτιάχθηκε κτήριο τουαλέτας, αποδυτηρίων με ντους στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου τένις στη Νέδοντος, στη γέφυρα της Ευαγγελιστρίας. Το έργο χρηματοδοτείται από το δάνειο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας.

Διαβάσεις πεζών με κυβόλιθους προβλέπονται ακόμα: Στη Φαρών (στο 1ο Γυμνάσιο), στη Λυκούργου (στο 1ο Λύκειο), στη Λακωνικής (στη Σπουδαστική Εστία), στη Νέδοντος (στη διασταύρωση με την Κεφάλα), στη Σπάρτης (στην ΚΑΚ, στην είσοδο της αγοράς βιολογικών προϊόντων), στη Μακεδονίας (κοντά στη διασταύρωση με την Ψαρών), στην Ακρίτα (στο 3ο και το 7ο Δημοτικά), στην Αθηνών (στο νέο Δημαρχείο και στο πρώην Πολυκλαδικό), στην Αρτέμιδος (στην πεζογέφυρα της ΔΕΗ) κ.λπ.

Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία Δ. Μουτσώκος και Συνεργάτες ΕΕ (Παντεχνική Μεσσηνίας) με έκπτωση 49,86%.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER