Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 12:54

Πρόταση για συμμετοχή του Δήμου Τρίπολης σε πρόγραμμα για τη Δια Βίου Μάθηση

Γράφτηκε από την
Πρόταση για συμμετοχή του Δήμου Τρίπολης σε πρόγραμμα για τη Δια Βίου Μάθηση

Φάκελο συμμετοχής προετοιμάζει ο Δήμος Τρίπολης στα πλαίσια ανοικτής πρόσκλησης που απέστειλε η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), μετά από συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας προς τους Καλλικρατικούς Δήμους με θέμα «’Ιδρυση και λειτουργία των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) προς εφαρμογή προγραμμάτων γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων».

Ο Δήμος Τρίπολης θα επωφεληθεί της υλοποίησης πιστοποιημένων προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, έχοντας παράλληλα την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε προγράμματα Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας που θα εφαρμοστούν από Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.. Οι δράσεις που έχουν σχεδιαστεί, θα στοχεύουν στην προώθηση της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, στην επιμόρφωση σε σημαντικούς τομείς όπως η υγεία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, το περιβάλλον, κλπ. Για την προώθηση της τοπικής οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης θα προταθούν από τον Δήμο δράσεις που θα αποτυπώνουν τις αμιγώς τοπικές ανάγκες.

Αναμένεται ότι με την έναρξη υλοποίησης αυτών των προγραμμάτων που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Τρίπολης , θα εκδηλωθεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον από μεγάλο αριθμό δημοτών. Αυτό αποδεικνύεται και από τη μεγάλη συμμετοχή που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια στα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργάνωνε το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων στην Τρίπολη.


NEWSLETTER