Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 20:52

Στο Σύμφωνο Δημάρχων θα προσχωρήσει ο Δήμος Ευρώτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στο Σύμφωνο Δημάρχων θα προσχωρήσει ο Δήμος Ευρώτα

Ο Δήμος Ευρώτα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισε να συμμετάσχει στο Σύμφωνο των Δημάρχων.

Το Σύμφωνο των Δημάρχων είναι η κυριότερη ευρωπαϊκή κίνηση, στην οποία συμμετέχουν τοπικές και περιφερειακές αρχές, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους. Πρόκειται για μια φιλόδοξη πρωτοβουλία, που εμπλέκει Ευρωπαϊκά αστικά κέντρα και πόλεις στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Οι Δήμαρχοι, που υπογράφουν το Σύμφωνο, δεσμεύονται να υπερβούν τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κλίμα και την ενέργεια για το έτος 2020, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην επικράτειά τους, τουλάχιστον κατά 20%.

Για να το πετύχουν αυτό, αναπτύσσουν Σχέδια Δράσης για την Αειφόρο (Βιώσιμη) Ενέργεια (ΣΔΑΕ), εφαρμόζουν δράσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και την αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τόσο σε δημόσιους, όσο και ιδιωτικούς τομείς του Δήμου και οργανώνουν Ημέρες Ενέργειας. Αυτές οι προσπάθειες υποστηρίζονται ισχυρά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Γραφείο του Συμφώνου των Δημάρχων και τις Δομές Υποστήριξης.

Πεποίθησή μας είναι, ότι θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από την προσχώρηση στο Σύμφωνο Δημάρχων και θα αντλήσουμε τα μέγιστα δυνατά οφέλη.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ευρώτα

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER