Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 10:07

Βολές σε όσους αντιδρούν στο Καλαμάτα - Μεθώνη

Γράφτηκε από την
Βολές σε όσους αντιδρούν στο Καλαμάτα - Μεθώνη

 

 

Συνάντηση με τον γ.γ. Υποδομών Γιώργο Δέδε είχαν ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής.

Μετά την συνάντηση ο κ. Καραλής μεταξύ άλλων επεσήμανε: “Πιο σημαντικό από μια ξενοδοχειακή μονάδα για έναν προορισμό είναι ο δρόμος για να φτάσεις σε αυτήν. Η θέση αυτή που διατυπώθηκε πρόσφατα στο Forum των Αθηνών από τον τότε γενικό γραμματέα του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ Ταλέμπ Ριφάι αποτελεί ουσιαστικά την απάντηση στους κάθε είδους οπαδούς των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων αναφορικά με το δρόμο Καλαμάτας - Ριζόμυλου - Πύλου - Μεθώνης”. Και συνέχισε: “Εμείς, ως άνθρωποι του τουρισμού, που συμβάλλουμε στην οικονομική ενίσχυση του τόπου μας, θεωρούμε αδιανόητες τις άγονες αντιπαραθέσεις των πολιτικολογούντων εν όψει εκλογών που πυροδοτήθηκαν από την εξαγγελία του γ.γ. Υποδομών για τη δρομολόγηση του έργου. Και αυτό γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι κάθε έργο κατασκευής διανομαρχιακών οδικών αξόνων υπηρετεί την τουριστική ανάπτυξη όχι μόνο της Μεσσηνίας, αλλά της Πελοποννήσου ολόκληρης…”

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης τονίζει: “Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κανένας από τους αντιπαρατιθέμενους δεν ναρκοθετεί τον τουρισμό της περιοχής μας. Ολοι οφείλουν να είναι -και είναι- υπέρμαχοι αυτού του τομέα που, λόγω της φύσης του, ενισχύει το σύνολο σχεδόν των επαγγελματιών και επιχειρήσεων, αφού ο τουρίστας καταναλώνει τις υπηρεσίες στον τόπο που παρέχονται και, με τον τρόπο αυτό, αποτελεί εν δυνάμει καταναλωτή και άλλων υπηρεσιών που δεν έχουν άμεση σχέση με τον τουρισμό”.

Και καταλήγει: “Ας καταλάβουν λοιπόν ότι κάθε αντιπαράθεση, κάθε αντίδραση που βάζει φρένο στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου, αποτελεί στην ουσία κόψιμο του κλαδιού πάνω στο οποίο όλοι καθόμαστε. Και αυτό, ακόμα και ως πολιτική σκοπιμότητα, δεν βοηθάει κανέναν, οπότε έστω και μέσα από αυτό το πρίσμα, καλό θα είναι να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους”.


NEWSLETTER