Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 17:40

Καλαμάτα - Ριζόμυλος: Αγνοεί τη μελέτη χάραξης ο Τσώνης

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα - Ριζόμυλος: Αγνοεί τη μελέτη χάραξης ο Τσώνης

“Γιατί θα πρέπει να καλούμαι να ερμηνεύω τις δηλώσεις του κ. Δέδε; Γιατί εμείς θα πρέπει να απαντάμε ή να διευκρινίζουμε για λογαριασμό του;”.

Την απορία αυτή εξέφρασε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης όταν ρωτήθηκε για μία ακόμα φορά, χθες -στο περιθώριο της συνέντευξης για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Μεσσήνης- σχετικά με τη μελέτη του Καλαμάτα - Ριζόμυλος, επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι η πρόσφατη επίσκεψη του γ.γ. Υποδομών στον Δήμο Μεσσήνης δεν αφορούσε τον συγκεκριμένο δρόμο -“αυτό το ξεκαθαρίσαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο δήμαρχος όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του ομολόγου του της Καλαμάτας και υποψήφιου περιφερειάρχη, με τις οποίες ο Παναγιώτης Νίκας εξέφρασε δυσαρέσκεια για μη ενημέρωσή του από τον Γ. Δέδε για τον επίμαχο δρόμο, δικαιολόγησε απολύτως τον Π. Νίκα: “Είναι λογικό που θέλει ο κ. Νίκας να ενημερώνεται, γιατί και αυτόν τον αφορά ο συγκεκριμένος δρόμος. Για το θέμα αυτό πρέπει να έχουν λόγο και οι 3 δήμαρχοι, Καλαμάτας, Μεσσήνης και Πύλου - Νέστορος”.

Οπως ενημέρωσε δε, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης που θα παρακολουθεί τη διαδικασία της μελέτης του δρόμου, η συγκρότηση της οποίας αποφασίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Σώματος. Τόνισε, επιπλέον, ότι η συμμετοχή εκπροσώπου του ΤΕΕ στην επιτροπή -της οποίας την προεδρία ο δήμαρχος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί- θα την καταστήσει ουσιαστικό όργανο ελέγχου και σωστής ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στο θέμα της μελέτης. “Να μην βγαίνει ο καθένας και δηλώνει ό,τι θέλει, γιατί ακούστηκαν πολλά τελευταία” σημείωσε ο Γ. Τσώνης.

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου σημείωσε ότι φυσικά και υπάρχει μελέτη στο Υποδομών, η οποία όμως δεν έχει προωθηθεί ακόμα σε κανέναν από τους ενδιαφερόμενους δήμους για διαβούλευση. Επανέλαβε δε ότι η δήλωση του Γ. Δέδε σχετικά με τον Μάρτιο, προφανώς αφορούσε την έναρξη της διαδικασίας για την εξεύρεση χρηματοδότη μέσω ΣΔΙΤ και όχι φυσικά τη δημοπράτηση κατασκευής του έργου. “Ολοι αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία, όταν έρθει η μελέτη θα γίνει διαβούλευση και στο Δημοτικό Συμβούλιο θα προασπιστούμε τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών μας” κατέληξε η αντιδήμαρχος.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER