Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 09:04

Σε ιδιώτη οι υπηρεσίες ναυαγοσώστη σε παράλιες της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Σε ιδιώτη οι υπηρεσίες ναυαγοσώστη σε παράλιες της Καλαμάτας

 

 

Ιδιώτης μέσω διαγωνισμού θα αναλάβει το φετινό καλοκαίρι την κάλυψη με ναυαγοσώστες και με τον αναγκαίο εξοπλισμό τις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Καλαμάτας, για 4 μήνες, από τον Ιούνιο έως και το Σεπτέμβριο.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε την κατάρτιση των όρων διακήρυξης του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης, με προϋπολογισμό 155.832,85 ευρώ.

Σχετική απόφαση είχε πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, παρατήρησε πως “θα έρθει ένας ιδιώτης να αναλάβει τους ναυαγοσώστες, τους πύργους και τις βάρκες, και οι υπηρεσίες του δήμου θα κάνουν τον έλεγχο. Δεν υπάρχει προσωπικό στο δήμο, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. Κάνουμε αυτό που γίνεται σε τουριστικούς δήμους”.

Προβλέπεται η εκτέλεση της ναυαγοσωστικής υπηρεσίας στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Καλαμάτας ως εξής:

α) Ανατολική Παραλία (έως το δυτικό όριο του ξενοδοχείου "Filoxenia"): Οριοθετημένη περιοχή της παραλίας συνολικού μήκους 2.200 μ.

β) Αλμυρό: Οριοθετημένη περιοχή της παραλίας συνολικού μήκους 400 μ.

γ) Μικρή Μαντίνεια: Οριοθετημένη περιοχή της παραλίας συνολικού μήκους 400 μ.

Οι ναυαγοσώστες θα προσφέρουν υπηρεσίες στα παρακάτω 8 σημεία της παραλίας του δήμου:

Α) 6 ναυαγοσωστικά βάθρα στην Ανατολική Παραλία Καλαμάτας.

Β) 1 στην παραλία Αλμυρού.

Γ) 1 στην παραλία Μικρής Μαντίνειας.

Επίσης, θα διατεθεί διασωστικός, ναυαγοσωστικός και ιατροφαρμακευτικός εξοπλισμός στην παραλία του Κορδία (Δυτική Παραλία).
Ο ανάδοχος υποχρεούται να παρέχει το απαραίτητο προσωπικό, δηλαδή 9 ναυαγοσώστες, επόπτη-συντονιστή, χειριστή σκάφους και όλα τα υλικά, τεχνικά και μηχανικά μέσα, όπως π.χ. μηχανοκίνητο επαγγελματικό μικρό σκάφος ολικού μήκους τουλάχιστον 3,30 μ. ναυαγοσωστικό αυτοκίνητο, 8 βάθρα κ.λπ.


NEWSLETTER