Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 18:07

Εργο επέκτασης σχολείου στον Αρι

Γράφτηκε από τον
Εργο επέκτασης σχολείου στον Αρι

Το έργο επέκτασης του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου στον Αρι, προϋπολογισμού 950.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, πρόκειται να δημοπρατήσει ο Δήμος Καλαμάτας.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε την κατάρτιση των όρων, τη σύνταξη της διακήρυξης και τη συγκρότηση της επιτροπής για τη δημοπράτηση του έργου.

Πρόκειται για την κατασκευή προσθήκης κατ’ επέκταση και καθ’ ύψος διώροφης οικοδομής με υπόγειο για τη στέγαση του Νηπιαγωγείου και κάλυψη αναγκών του υπάρχοντος Δημοτικού Σχολείου. Με την ολοκλήρωση του έργου το μεγαλύτερο μέρος του ισογείου θα χρησιμοποιείται από το Νηπιαγωγείο και όλος ο πρώτος όροφος από το Δημοτικό.

Το συγκεκριμένο έργο είχε ξεκινήσει με εργολαβία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας με χρηματοδότηση από τον ΟΣΚ. Εργολαβία που διαλύθηκε το Νοέμβριο του 2013, αφήνοντας ημιτελή τον φέροντα οργανισμό του κτηρίου σε στάδιο, στο οποίο έχουν ολοκληρωθεί το υπόγειο και τα υποστυλώματα του ισογείου, χωρίς την οροφή του.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φάβας είπε ότι “η εργολαβία διαλύθηκε γιατί δεν υπήρχε άδεια στο ακίνητο”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER