Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 20:08

Σύμβαση για ύδρευση σε Μενινά και Κάτω Καρβέλι

Γράφτηκε από την

Τη σύμβαση με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας για την υδροδότηση των οικισμών Μενινά και Κάτω Καρβέλι, καθώς και της συνοικίας του Αγίου Φανουρίου, με προϋπολογισμό 370.000 ευρώ, υπέγραψε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Μπασακίδης.

Το έργο, με ανάδοχο την εταιρεία "Τσερπές - Κωτσάκης - Παπαδέας Ο.Ε." που πρόσφερε έκπτωση 48,19%, έχει προθεσμία υλοποίησης 3 μήνες.

Το έργο, όπως ανακοινώθηκε, προβλέπει: Να υδροδοτηθούν τα Μενινά από ανορυχθείσα γεώτρηση παροχής 16 κυβικών μέτρων την ώρα, δίπλα από τη δεξαμενή του οικισμού. Η υδροδότηση του οικισμού Κάτω Καρβέλι θα γίνει από αυτή τη δεξαμενή. Το νέο αντλιοστάσιο θα αντλεί νερό από τη δεξαμενή και στη συνέχεια, σε συνδυασμό με άλλα έργα που θα εκτελεστούν, θα τροφοδοτεί την υφιστάμενη δεξαμενή στο Κάτω Καρβέλι. Η υδροδότηση της συνοικίας Αγίου Φανουρίου θα γίνει από το υφιστάμενο δίκτυο της πόλης, από όπου με αντλιοστάσιο και με αγωγό μήκους 1.750 μ. θα τροφοδοτείται η δεξαμενή φόρτισης στη στάθμη εδάφους +182 μ. Παράλληλα, ο τροφοδοτικός αγωγός θα είναι και αγωγός διανομής του εσωτερικού δικτύου.