Παρασκευή, 04 Μαϊος 2012 09:05

«Μπινελίκια» από το Ελαιοχώρι στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
«Μπινελίκια» από το Ελαιοχώρι στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Μία ακόμα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, η προχθεσινή ειδικότερα, χαρακτηρίστηκε από ένταση και απελπιστική έλλειψη ουσίας. Δεν έλειψαν δε και βαρύτατοι χαρακτηρισμοί προς τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα - «απαράδεκτο», «χουντοβασιλικό», «ψεύτη» με «φασιστικές τάσεις» τον αποκάλεσε ο πρόεδρος του Ελαιοχωρίου Στέλιος Μάλαμας.
Κι όλα αυτά, μιάμιση ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, χωρίς να έχει συζητηθεί κανένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Η «αψιμαχία» ξεκίνησε ενώ το Σώμα προσπαθούσε να διαμορφώσει άποψη αν έπρεπε ή όχι να συζητήσει ως έκτακτο και επείγον το θέμα της αποκατάστασης του δρόμου προς Ελαιοχώρι, Περιβολάκια, Μενινά. Είχε προηγηθεί ειρηνική «εισβολή» δεκάδων κατοίκων του Ελαιοχωρίου στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου όπου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.
Οι μειοψηφίες του Σώματος ζητούν να υιοθετηθεί ψήφισμα του Τοπικού Συμβουλίου Ελαιοχωρίου, με το οποίο το Τ.Σ. ζητεί από τη δημοτική αρχή να εντάξει την επισκευή του άκρως επικίνδυνου δρόμου σε κάποιο πρόγραμμα. Κι ενώ οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας συγκρούονται με αυτούς της πλειοψηφίας περί της υιοθέτησης του ψηφίσματος και πρόταξης του θέματος ως επείγοντος, ο δήμαρχος Π. Νίκας ζητεί το λόγο, δηλώνει ότι κατά την εκτίμησή του το θέμα δεν πρέπει να συζητηθεί και κατακεραυνώνει όλους όσοι κόβουν από τις χρηματοδοτήσεις προτάσεις έργων του Δήμου Καλαμάτας.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι για το συγκεκριμένο δρόμο έχουν υποβληθεί από το δήμο πλήρεις μελέτες, τόσο στο πρώην Ταμείο Μολυβιάτη -όπου, όπως είπε, «υπήρξε ανικανότητα στη διάθεση των πιστώσεων»- όσο και στο ΠΕΠ Πελοποννήσου του ΕΣΠΑ:
«Η ένταξη στο ΕΣΠΑ απορρίφθηκε εγγράφως» είπε ο δήμαρχος, χωρίς να διευκρινίσει -αν και ρωτήθηκε- το αιτιολογικό. Πρόσθεσε ωστόσο ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες στα τομεακά προγράμματα των υπουργείων:
«Το πολιτικό περιβάλλον δεν ήταν ευμενές για την ένταξη, συνεχίζουμε όμως και ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα υπάρξει καλύτερο πολιτικό περιβάλλον» είπε ο Π. Νίκας, λέγοντας παράλληλα ότι ο δήμος με τις πιστώσεις που διαθέτει θα προβεί τους επόμενους μήνες σε παρέμβαση στα πιο επικίνδυνα σημεία του δρόμου προς το Ελαιοχώρι.
Η παρέμβαση του δημάρχου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους συνδυασμούς της μειοψηφίας -για «απαράδεκτη τακτική» έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας- αλλά και από τους συγκεντρωμένους κατοίκους του Ελαιοχωρίου, που ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες, επιτιθέμενοι φραστικά στο δήμαρχο και τους συμβούλους της πλειοψηφίας.
Επανερχόμενος ο δήμαρχος είπε ότι απλώς περιέγραψε τις δυνατότητες του δήμου, παρατήρησε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν αποφάσεις υπό καθεστώς πίεσης και έκανε έκκληση να αναλογιστούν όλοι τις δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας, καθώς και το ενδεχόμενο ότι «τη Δευτέρα ίσως να υπάρχει ακυβερνησία».
Η φράση προκάλεσε έντονη αντίδραση από την πλευρά του δημοτικού συμβούλου Σταμάτη Μπεχράκη, επικεφαλής του συνδυασμού της ελάσσονος μειοψηφίας «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» που διαμαρτυρήθηκε για απαράδεκτες διαδικασίες - «τέτοιες πρακτικές ίσχυαν το ‘73 που ο δήμαρχος ήταν φοιτητής, αλλά αυτά έχουν παρέλθει» παρατήρησε ο Στ. Μπεχράκης, σημειώνοντας ότι «η δημοτική αρχή αφίσταται από τη δημοκρατική λειτουργία».
Ακολούθησε ο πρόεδρος του Ελαιοχωρίου Στέλιος Μάλαμας που επιτέθηκε σφοδρά στο δήμαρχο ότι δεν τηρεί τα υπεσχημένα, ενώ στη συνέχεια οι κάτοικοι του Ελαιοχωρίου αποχώρησαν αποδοκιμάζοντας.

Σχόλια  

0 # tsakistielia 04-05-2012 13:08
Το ότι ο δήμαρχος δεν τηρεί τον λόγο του,δεν είναι κάτι καινούργιο (μία σύντομη έρευνα στα τοπικά δημοσογραφικά χρονικά που παρακολουθούν την πορεία του και προβάλλουν τις εκάστοτε δηλώσεις,δεσμεύ σεις και υποσχέσεις του,θα αποδώσει πλούσιο και αυταπόδεικτο υλικό) και λογικά δεν θα έπρεπε να απασχολεί κανέναν,
αφού δεν υπάρχει ελπίδα ή προοπτική να αλλάξει αυτός τώρα στα γεράματα που παραδόξως βλέπει δι εαυτόν λαμπρή πολιτική σταδιοδρομία,ώσ τε να έχει ξεφύγει εντελώς.

Για τους αλλους χαρακτηρισμούς, αρκεί κάποιος να εστιάσει στο απροκάλυπτο και μονομερές (!) σφιχταγκάλιασμα του σε κάθε ευκαιρία με τον Βορίδη,στον τρόπο που διοικεί,στην εν γένει συμπεριφορά του προς πολίτες και μειοψηφίες του δημοτικού συμβουλίου,στο ότι πήγε με καμάρι στην κηδεία του Λαδά,στο ότι συμπεριλαμβανόταν
στους στενούς φίλους του,για να καταλάβει τί παίζει με δαύτον.

Τώρα που θα μπει και η Χ.Α. στην Βουλή,είναι βέβαιο ότι θα δούμε και άλλα καπρίτσια του.

Αυτά συμβαίνουν όταν τα κόμματα εξουσίας στηρίζουν μή αποδεκτούς και από αυτά τα ίδια,υποψήφιους σε εκλογικές περιόδους,λόγω ελλείμματος,και τους αναδεικνύουν
σε κρίσιμες θέσεις,χάριν των κομματικών συμφερόντων τους,τα οποία κατ' ουδένα τρόπο δεν ταυτίζονται με τα γενικά - κοινά συμφέροντα των διοικούμενων.

Όπως στον δήμο,έτσι και στην περιφέρεια και πάει λέγοντας και μετά τα πόδια κλωτσάνε το κεφάλι και όλοι ψάχνονται για το τί έγινε.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER