Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 09:03

Περιμένει το ΤΕΕ για την επιτροπή ο Δήμος Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

 

Η μελέτη του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος, όσον αφορά τη χωροθέτηση και τα χαρακτηριστικά του, απασχόλησε για μία ακόμα φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης στη συνεδρίασή του, χθες το μεσημέρι.

Αφορμή έδωσαν οι επικρίσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και υποψήφιου δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου για τον δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, ο οποίος, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο “χρονοτριβεί, επειδή έχει επιλέξει να παίζει το παιχνίδι του επιμερισμού ευθυνών”.

Η πιο πάνω αιτίαση του Γ. Αθανασόπουλου αφορούσε, όπως διευκρίνισε, τη μη συγκρότηση σε Σώμα της διαπαραταξιακής επιτροπής, την οποία ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε πριν λίγο καιρό να δημιουργήσει, προκειμένου αφ’ ενός να παρακολουθεί τη διαδικασία της μελέτης του δρόμου και αφ’ ετέρου να πιέσει το υπουργείο Υποδομών να την δημοσιοποιήσει έγκαιρα.

“Την ώρα που ο γ.γ. Υποδομών μιλά για δημοπράτηση μέσα στον Μάρτιο, ο δήμαρχος επιλέγει να χρονοτριβεί” παρατήρησε ο Γ. Αθανασόπουλος, εξηγώντας με την αφορμή αυτή και την απόφαση του ίδιου να αποσυρθεί από την εν λόγω επιτροπή “που ακόμα δεν έχει καν συγκροτηθεί σε Σώμα”.

Αγνοια ως προς τη συγκρότηση των επιτροπών καταλόγισε στον Γ. Αθανασόπουλο ο δήμαρχος Γ. Τσώνης απαντώντας, υποστηρίζοντας ότι η καθυστέρηση στη συγκρότηση της επιτροπής δεν είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής, η οποία περιμένει τον ορισμό εκπροσώπου από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος -όπως προβλέπει και η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας απέρριψε τον ισχυρισμό του δημάρχου, παρατηρώντας χαρακτηριστικά ότι “εδώ και τρία χρόνια, μέχρι τώρα, ο δήμαρχος ήταν μόνος του επιτροπή, ας συνεχίσει έτσι...”.

Β.Γ.Μ.