Δευτέρα, 14 Μαϊος 2012 08:38

Εξομοίωση τελών ύδρευσης σε Αρι, Θουρία και Αρφαρά

Γράφτηκε από την

Στην εξομοίωση των τιμολογίων νερού στους τ. Δήμους Αριος, Αρφαρών και Θουρίας θα επιχειρήσει να συμφωνήσει το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ στη σημερινή του συνεδρίαση, απόψε στις 8.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον καθορισμό των τελών ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης σε όλη την περιοχή αρμοδιότητας της ΔΕΥΑΚ, προτείνονται και ορισμένες αλλαγές για τα χωριά του τ. Δήμου Καλαμάτας, κυρίως στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου.
Σύμφωνα με αυτά που προβλέπει η σχετική εισήγηση για τον τ. Δήμο Καλαμάτας, τα σήμερα ισχύοντα τιμολόγια παραμένουν ως έχουν, ενώ προτείνεται παράλληλα α) κατάργηση της ελάχιστης κατανάλωσης των 20 κυβικών νερού ανά τρίμηνο στη Μικρή Μαντίνεια, β) αύξηση στο ενοίκιο και το πάγιο του υδρομέτρου σε Αρτεμισία και Ελαιοχώριο με ανάλογη μείωση της τιμής στην πρώτη κλίμακα κατανάλωσης, γ) εξομοίωση με τις τιμές σε Αρτεμισία και Ελαιοχώρι για το πάγιο και το ενοίκιο υδρομέτρου σε Πηγές, Αλαγονία, Νέδουσα, Καρβέλι και Λαδά, που δεν έχουν υδρόμετρα, δ) έκδοση ανά 4μηνο, αντί για 6μηνο, των λογαριασμών σε Πηγές, Αλαγονία, Νέδουσα, Καρβέλι και Λαδά.
Οσον αφορά στους τ. Δήμους Αριος, Αρφαρών και Θουρίας, η υπηρεσιακή εισήγηση προτείνει, μεταξύ άλλων, α) έκδοση λογαριασμών  νερού ανά τετράμηνο, β) τέσσερις διαφορετικές κλίμακες για τον υπολογισμό της αξίας κατανάλωσης (ώς 40 κυβικά, νερού, από 41 ώς 80, από 81 ώς 120 και από 120 κυβικά και πάνω), γ) αύξηση στο ενοίκιο και το πάγιο υδρομέτρου με ανάλογη μείωση στην τιμή της πρώτης κλίμακας κατανάλωσης (έτσι ώστε η συνολική χρέωση για τα 40 κυβικά ανά τετράμηνο να μην επιβαρυνθεί από την αύξηση του παγίου), δ) τιμή πρώτης κλίμακας στο Πήδημα 0,0455 ευρώ το κυβικό, ε) τιμή δεύτερης κλίμακας σε όλα τα χωριά 0,2100 ευρώ το κυβικό, ε) τιμή τρίτης κλίμακας σε όλα τα χωριά 0,3400 ευρώ, εκτός από το Πήδημα και την Ανω Βρωμόβρυση που θα είναι 0,2100, στ) τιμή τέταρτης κλίμακας σε όλα τα χωριά 0,5500, εκτός από την Πολιανή (1,100 ευρώ, λόγω έλλειψης νερού), το Πήδημα και την Ανω Βρωμόβρυση (0,2900 ευρώ), ζ) ενιαίο τιμολόγιο σε όλα τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Θουρίας και για ετήσια κατανάλωση νερού μέχρι 360 κυβικά.
Παράλληλα, προτείνεται η μείωση κατά 50% των τιμολογίων για τις υποδομές που ανήκουν ή συντηρούνται από το Δήμο Καλαμάτας και τα εποπτευόμενα από αυτόν νομικά πρόσωπα.