Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 19:24

Στάση εργασίας στον Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στο Δήμο Καλαμάτας, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία και τη συμπαράστασή τους στην επικείμενη απόλυση των 6 εργαζομένων (πρώην Stage) - οι οποίοι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μεσσηνίας «υπηρετούν επί 11 συνεχή χρόνια καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών του».

Η απόλυσή τους γίνεται μετά από δικαστική απόφαση, καθώς η αίτησή τους να συνεχίσουν με μόνιμη προσωπαγή θέση απορρίφθηκε στο Εφετείο. Να αναφερθεί πάντως ότι με δικαστική απόφαση (από άλλους δικαστές) 12 άλλοι εργαζόμενοι του Δήμου Καλαμάτας, πρώην Stage, δικαιώθηκαν και παρέμειναν σε μόνιμες προσωποπαγείς θέσεις.

Στον αύλειο χώρο του νέου Δημαρχείου (από την πλευρά της οδού Αθηνών) οργανώθηκε εκδήλωση για συμπαράσταση και ανάληψη πρωτοβουλιών, προκειμένου οι εργαζόμενοι αυτοί να εξακολουθήσουν να εργάζονται στο δήμο.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μεσσηνίας, Στράτος Χρυσαφίδης, μας ενημέρωσε ότι έθεσαν το ζήτημα των 6 υπό απόλυση εργαζομένων στον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος βρέθηκε προχθές στην Καλαμάτα και συνάντησαν θετικό κλίμα. Συμφωνήθηκε να υπάρξει συνάντηση με την ΠΟΕ - ΟΤΑ στο υπουργείο, και σε συνεργασία με τις νομικές υπηρεσίες της ομοσπονδίας και του υπουργείου να εξεταστεί η δυνατότητα εξεύρεσης λύσης για τη δικαίωση και των 6 αυτών εργαζομένων.

Τη συμπαράστασή του εξέφρασε και το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας εκφράζει την αλληλεγγύη του και αναφέρει πως “πρέπει να δοθεί άμεσα πολιτική λύση με τροπολογία της κυβέρνησης, που να επαναπροσλαμβάνει τους 6 εργαζόμενους του Δήμου Καλαμάτας και να τους αναγνωριστούν τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των 11 χρόνων εργασίας τους”.

Γ.Σ.