Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 08:31

“Κάνουν την πάπια” για άδειες τραπεζοκαθισμάτων στην χερσαία ζώνη του λιμανιού της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
“Κάνουν την πάπια” για άδειες τραπεζοκαθισμάτων στην χερσαία ζώνη του λιμανιού της Καλαμάτας

 

Eπιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χερσαίο χώρο του λιμανιού της Καλαμάτας δεν έχουν καταθέσει ακόμα αιτήσεις για τον κοινόχρηστο χώρο που θα χρειαστούν για την καλοκαιρινή περίοδο, σύμφωνα με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σαράντος Μαρινάκης μας ενημέρωσε ότι “από τις 40 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, με αποφάσεις του Δ.Σ. έχουμε δώσει άδειες σε 17 επιχειρήσεις για απλή χρήση αιγιαλού και 5 για επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν έργο, πρόχειρες κατασκευές”. Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι θα χρειαστούν εγκρίσεις από το υπουργείο Ναυτιλίας και το ΓΕΝ, ενώ παρατήρησε πως αναμένεται να κατατεθούν αιτήσεις και από άλλες επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος του Ταμείου επεσήμανε ότι “η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών που σχετίζονται με καταστήματα της αρμοδιότητάς μας είναι ταμειακώς τακτοποιημένοι”. Ωστόσο, δήλωσε ότι “αναζητούμε βεβαιωμένες οφειλές, αλλά κάποιοι δεν έχουν πλέον επαγγελματική στέγη, δεν υπάρχει δραστηριότητά τους στο χερσαίο χώρο”.

Ο κ. Μαρινάκης είπε πως “δεν λειτουργούμε ληστρικά, προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες”, αλλά ξεκαθάρισε ότι “για όποιες περιπτώσεις ξεφεύγουν από τα όρια της νομιμότητας, δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, εφαρμόζουμε το νόμο”. Ολοκληρώνοντας, εξήγησε ότι “όταν επαγγελματίες ζητούν να κάνουν διακανονισμό με ποσά όχι μεγάλα, τους βοηθάμε να κάνουν. Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που έχουν, αλλά θέλουμε και αυτοί να δείξουν το σεβασμό τους στο φορέα διαχείρισης του χερσαίου χώρου”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER