Σάββατο, 06 Απριλίου 2019 21:12

Σύμβαση για δημοτικό πάρκο στη Χώρα

Γράφτηκε από την

Υπογράφηκε χθες Παρασκευή στην Πύλο, η σύμβαση για τη δημιουργία δημοτικού πάρκου στη περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου Χώρας, μεταξύ του δημάρχου Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και του εργολάβου Γιάννη Μαυριτσάκη, εκπροσώπου της εταιρείας “Ικτίνος” Α.Ε. η οποία και ανέλαβε το εν λόγω έργο.

Βασικός στόχος της μελέτης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, είναι “η δημιουργία ενός χώρου συγκέντρωσης, αναψυχής και κοινωνικής επαφής καθ’ όλη την διάρκεια του έτους”.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η παρέμβαση θα γίνει περιμετρικά του ναού του Αγίου Κωνσταντίνου και προβλέπει “απλές και λειτουργικές κατασκευές, με την χρήση φυσικών υλικών, ώστε το νέο σύνολο να εναρμονίζεται στο περιβάλλον. Συγκεκριμένα προβλέπεται να γίνουν μικρές αρχιτεκτονικές κατασκευές, όπως κρήνη, δενδροφυτεύσεις, δαπεδοστρώσεις και φωτισμός”.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο δήμαρχος Δ. Καφαντάρης, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι “προσπαθούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των δημοτών μας με τη δημιουργία μεταξύ άλλων και χώρων αναψυχής, καθώς στόχος μας είναι οι δημότες μας να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους”.