Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 09:02

Καλαμάτα: Αναμένεται οριστική απόφαση για τα 45 στρέμματα στον Κορδία

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Αναμένεται οριστική απόφαση για τα 45 στρέμματα στον Κορδία

 

 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστικοποιηθεί επίσημα η παραχώρηση από το Ελληνικό Δημόσιο στο Δήμο Καλαμάτας της έκτασης των 45 στρεμμάτων στον Κορδία της Δυτικής Παραλίας.

Η σχετική διάταξη περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και εντάχθηκε σε αυτό μετά από ενέργειες του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος και υπογράφει το νομοσχέδιο ως συναρμόδιος υπουργός.

Ο χώρος προορίζεται, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών και με βάση μάστερ πλαν του δήμου, για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, τη διαμόρφωση νέων χώρων στάθμευσης, τη δημιουργία ζωνών πρασίνου και την αξιοποίησή του για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στο χώρο αυτό έχουν κατασκευαστεί τα γήπεδα ποδοσφαίρου της Δυτικής Παραλίας και της ΕΠΣΜ, γήπεδα τένις και το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Η παραχώρηση της έκτασης αυτής στο δήμο που ήταν πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, εγκρίνεται για 99 χρόνια χωρίς αντάλλαγμα. Τα απαραίτητα έργα που πρέπει να γίνουν για το σκοπό της παραχώρησης, θα υλοποιηθούν με αποκλειστική ευθύνη του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και η δαπάνη των εργασιών θα μπορεί να καλύπτεται είτε από ιδίους πόρους του δήμου, είτε από οποιαδήποτε άλλη πηγή, όπως με ένταξη σε αναπτυξιακά ευρωπαϊκά προγράμματα, κρατική επιχορήγηση κ.ά.

Από το Δήμο Καλαμάτας εκφράζονται ευχαριστίες στους υπουργούς Αλ. Χαρίτση, Χρ. Βερναρδάκη και Ευκλ. Τσακαλώτο, για τη συμβολή τους.


NEWSLETTER