Σάββατο, 26 Μαϊος 2012 10:05

Καταγγελίες ανταγωνιστών στην παραλιακή ζώνη διαπιστώνει ο Νίκας

Γράφτηκε από τον
Καταγγελίες ανταγωνιστών  στην παραλιακή ζώνη διαπιστώνει ο Νίκας

«Παρωχημένο» χαρακτήρισε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας το νομικό πλαίσιο της πολιτείας, το οποίο διέπει ζητήματα σχετικά με τον αιγιαλό και τη χρήση του.

Ο δήμαρχος προέβη στην πιο πάνω δήλωση, με αφορμή διαμαρτυρίες που εκφράζονται από επαγγελματίες για τους ελέγχους που διενεργούνται - για τους οποίους εξέδωσε ανακοίνωση και ο δημοτικός συνδυασμός «Πρωτοπορία» του Νίκου Φωτέα.

Παρατήρησε πάντως ότι ο αιγιαλός ανήκει στο κράτος και οι έλεγχοι διενεργούνται είτε από την Αστυνομία, είτε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας -και πάντως όχι από τον αναρμόδιο δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Επιπλέον σημείωσε ότι πολλές φορές οι έλεγχοι προκύπτουν μετά από «εσωτερικές καταγγελίες, που απορρέουν από τον ανταγωνισμό», καλώντας τους επαγγελματίες σε αυτοσυγκράτηση.

Ο Π. Νίκας είπε ότι είχε χθες συνάντηση με το κεντρικό λιμενάρχη Καλαμάτας Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο, από τον οποίο ζήτησε να υπάρξει σχετική ανοχή, τόνισε όμως ότι υπάρχουν και ακραίες περιπτώσεις παραβάσεων που δεν μπορεί να μην επισημανθούν.

«Ο νόμος και η εγκύκλιος που είναι υποχρεωμένα να εφαρμόζουν τα ελεγκτικά όργανα είναι εκτός πραγματικότητας» επανέλαβε καταλήγοντας ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι η πρωτοβουλία του να δοθεί λύση δεν ευοδώθηκε, αφού στη σχετική επίσκεψή του στην Αθήνα δεν έγινε δυνατό -λόγω της προεκλογικής περιόδου- να συναντηθεί με τις πολιτικές ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων.


NEWSLETTER