Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 16:16

Δήμος Μεσσήνης: Παρεμβάσεις σε σημεία που έχουν υποστεί ζημιές από την κακοκαιρία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δήμος Μεσσήνης: Παρεμβάσεις σε σημεία που έχουν υποστεί ζημιές από την κακοκαιρία

Παρεμβάσεις ξεκινά σύντομα ο Δήμος Μεσσήνης στις Δημοτικές Ενότητες Μεσσήνης και Πεταλιδίου, για την αποκατάσταση των υποδομών που έπαθαν ζημιές από τον “Ζορμπά” πέρυσι τον Σεπτέμβριο.

Οπως είναι γνωστό, για τις δύο πιο πάνω Δ.Ε. -που τελούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών από την κακοκαιρία του περυσινού φθινοπώρου- έχει εγκριθεί πίστωση 1.000.000 ευρώ από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, για έργα αποκατάστασης των ζημιών, τόσο σε δρόμους, όσο και στα τεχνικά έργα απορροής ομβρίων από το οδικό δίκτυο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που εγκρίθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μεσσήνης, οι παρεμβάσεις που προβλέπονται, ανά Δημοτική Ενότητα, είναι:

 

ΣΤΗΝ Δ.Ε. ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Στην Δ.Ε. Μεσσήνης τα σημεία παρέμβασης είναι:

1) Νιοχώρι (α. κοντά στον ναό της Αγίας Παρασκευής, πίσω από την υπάρχουσα επενδεδυμένη τάφρο στον δρόμο Βελίκα – Νιοχώρι, β. κοντά στην ιδιοκτησία Στασινόπουλου, απομάκρυνση ετοιμόρροπων πρανών και καθαρισμός υπάρχοντος τεχνικού, γ. επισκευή και υποστήριξη του πρανούς στον χωμάτινο δρόμο από την Αγία Παρασκευή έως το Νιοχώρι, δ. αποκατάσταση πρανούς στον δρόμο από ΑΣΟ προς τον κάμπο και επισκευή του, ενώ σε άλλο σημείο θα γίνει απομάκρυνση φερτών υλικών από κατολίσθηση, ε. επισκευή του πρανούς του δρόμου Βελίκα - Νιοχώρι σε δύο σημεία, πριν τα λατομεία).

2) Σπιτάλι (α. παρέμβαση στο σημείο που έχει κλείσει ο δρόμος στη θέση Βαθύ Ρέμα και αποκατάσταση της κατολίσθησης, β. αποκατάσταση της κατολίσθησης και επισκευή σε δρόμο στη θέση Καμινόλακα, γ. Επισκευή στον δρόμο προς το ποτάμι που έχει υποστεί μεγάλες βλάβες, καθώς αποτελεί τον κεντρικό αγροτικό δρόμο, με μεγάλη κατωφέρεια, δ. επισκευή δρόμου στη θέση Ρέμα, ε. επισκευή του δρόμου δίπλα στο ποτάμι, στη θέση Τεμάχια, στ. επισκευή σε δύο σημεία του δρόμου στη θέση Βελανιδιά, ζ. επισκευή δρόμου στη θέση Καψούρα, η. επισκευή στο μερικώς κατεστραμμένο γεφύρι στη θέση Καρυά έως την Αγία Παρασκευή, επισκευή της διάβασης, θ. επισκευή του δρόμου στη θέση Περιβόλια, ι. επισκευή και διαμόρφωση του δρόμου στη θέση Σιδερέλια, ια. επισκευή και διαμόρφωση του δρόμου στη θέση Ράχες, ιβ. επισκευή σε δύο σημεία του δρόμου στη θέση Καλογεράκια που έχει γίνει κατολίσθηση, απομάκρυνση φερτών και επισκευή του, ιγ. διάνοιξη και καθαρισμός του δρόμου στη θέση Αγιος Γεώργιος, καθώς έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και κατολισθήσεις σε πολλά σημεία).

3) Αβραμιού (α. Αποκατάσταση και επισκευή του δρόμου στη θέση Νιχωράκια, ο οποίος παραμένει κλειστός λόγω υποχώρησης του πρανούς στήριξης, β. Καθαρισμός φραγμένου αποστραγγιστικού χάνδακα στη θέση Βαρκά, γ. Αποκατάσταση του δρόμου Αβραμιού - Δρακονέρι, καθώς σε 3 σημεία υπάρχει υποχώρησης του πρανούς στήριξης, ενώ παράλληλα θα γίνει και επισκευή των στηθαίων ασφαλείας στο σημείο κοντά στο αντλιοστάσιο αποχέτευσης. δ. Επέκταση τεχνικού στο δρόμο Αβραμιού - Δρακονέρι, στη θέση κοντά στην ιδιοκτησία Κωνσταντακόπουλου, ε. Αντιστήριξη στο πρανές που έχει υποχωρήσει στον επαρχιακό δρόμο από Αβραμιού προς Αριστομένη, εντός του οικισμού, στ. αποκαταστάσεις αγροτικών δρόμων από σκυρόδεμα που καταστράφηκαν, σε τουλάχιστον ακόμα 15 θέσεις, σε σποραδικά σημεία).

Στην μελέτη σημειώνεται επίσης ότι παρεμβάσεις θα γίνουν και για τις ζημιές  από τον “Ζορμπά” που έχουν αναφερθεί και σε πολλές ακόμα αγροτικές οδούς στα υπόλοιπα χωριά της Δ.Ε. Μεσσήνης και δεν αναφέρονται στην παραπάνω λίστα.

 

ΣΤΗΝ Δ.Ε. ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ

Στην Δ.Ε. Πεταλιδίου, τα σημεία παρέμβασης από τον Δήμο Μεσσήνης είναι:

1) Ριζόμυλος (α. αποκάλυψη, καθαρισμός και εκ νέου επικάλυψη στο φραγμένο από φερτά υλικά κανάλι απορροής ομβρίων από Λιοτρίβι έως Βέλμαχου, β. επέκταση κιβωτοειδούς αγωγού ομβρίων από οικία Διονυσόπουλου Νικολάου έως κτήμα Λαμπρόπουλου και σύνδεσή του με υπάρχον τεχνικό, γ. επισκευή δρόμου προς αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή Σμαηλόκαμπος, δ. ενίσχυση της σήμανσης στον κόμβο του Ριζόμυλου για την αποτροπή ατυχημάτων)

2) Δάφνη, επισκευή πρανούς ανάντι του δρόμου, στη θέση Γαλαρία, το οποίο ολίσθησε και τον έκλεισε με συνέπεια να παραμένει κλειστός

3) Πεταλίδι, επισκευή και ασφαλτόστρωση δρόμου στη θέση Παραλία Καρυάς

4) Αχλαδοχώρι (α. επισκευή και ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου στη θέση Κούτρα, εντός του οικισμού, β. επισκευή αγροτικού δρόμου στη θέση Χελωναριά και ασφαλτόστρωσή του σε δύο σημεία μεγάλης κατωφέρειας, από τη συμβολή του με την επαρχιακή οδό και δυτικά, γ. Επισκευή αγροτικού δρόμου στη θέση Χελωναριά, δ. επισκευή αγροτικού δρόμου στη θέση Αρδούνια, ε. επισκευή αγροτικού δρόμου σε διάφορα σημεία, στη θέση προς Παλιόμηλα, στ. επισκευή αγροτικού δρόμου σε διάφορα σημεία, στη θέση Σμυρτιά, ζ. επισκευή αγροτικού δρόμου στη θέση Νεκροταφείο, η. επισκευή αγροτικού δρόμου στη θέση Σπήλιο, η. επισκευή αγροτικού δρόμου στη θέση Κουφόδρασο).

5) Καλαμάκι (α. επισκευή δρόμου προς παραλία, β. επισκευή αγροτικού δρόμου στη θέση Κουμούτσου, γ. Επισκευή με άσφαλτο χωμάτινου δρόμου στη θέση Νεκροταφείο, δ. τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας πλησίων της δεξαμενής Καλαμακίου).

6) Μαθία, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στον δρόμο προς Αχλαδοχώρι.

Στην μελέτη σημειώνεται επίσης ότι παρεμβάσεις θα γίνουν και για τις ζημιές από τον “Ζορμπά” που έχουν αναφερθεί και σε πολλές ακόμα αγροτικές οδούς στα υπόλοιπα χωριά της Δ.Ε. Πεταλιδίου και δεν αναφέρονται στην παραπάνω λίστα.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER