Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 17:19

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η επισκευή του “Ηλέκτρα”

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Στο Δημοτικό Συμβούλιο η επισκευή του “Ηλέκτρα”

Την αποδοχή της απόφασης ένταξης της επισκευής του κτηρίου του πρώην κινηματογράφου “Ηλέκτρα” για επανάχρησή του ως πολιτιστικού πολυχώρου (κινηματογράφου, πινακοθήκης κ.λπ.), με συνολική δημόσια δαπάνη 1.372.680 ευρώ, στο ΕΣΠΑ του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, πρόκειται να εγκρίνει στη σημερινή του συνεδρίαση, στις 8 το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Υπενθυμίζεται ότι οι νέες βασικές χρήσεις που προτείνονται για τον κινηματογράφο “Ηλέκτρα” είναι αξιοποίηση του 70% περίπου της ωφέλιμης επιφάνειας του κτηρίου για τη λειτουργία κινηματογράφου 500 θέσεων από ιδιώτη, ο οποίος θα προκύψει μέσα από διαγωνιστική διαδικασία και η αξιοποίηση του 30% περίπου της επιφάνειας του κτηρίου για τη λειτουργία παραρτήματος της Δημοτικής Πινακοθήκης στον πρώτο όροφο.
Να αναφέρουμε, επίσης, πως το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει τη χρήση του κτηρίου ως εξής: α) Τη μίσθωση αυτού για 4 ημέρες την εβδομάδα επί τουλάχιστον 8 μήνες το έτος για τη λειτουργία της αίθουσας ως κινηματογράφου, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες θα το χρησιμοποιεί ο δήμος και
β) τη στέγαση σε χώρο του κτηρίου της Δημοτικής Πινακοθήκης και λειτουργία αυτής επί 5 ημέρες την εβδομάδα επί 12 μήνες το έτος. Ο χώρος αυτός είναι εμβαδού περίπου 200 τ.μ. και προορίζεται για εκθεσιακός χώρος του παραρτήματος της Δημοτικής Πινακοθήκης, μεγάλο μέρος των έργων της οποίας δεν εκτίθεται σήμερα λόγω έλλειψης χώρου.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER