Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 08:42

Καλαμάτα: Αυτοψία για τραπεζοκαθίσματα με βάση την κίτρινη γραμμή - Διευκρινίσεις για την Ιατροπούλου

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Αυτοψία για τραπεζοκαθίσματα με βάση την κίτρινη γραμμή - Διευκρινίσεις για την Ιατροπούλου

Πρόστιμο και αν δεν υπάρξει συμμόρφωση σε μία εβδομάδα αφαίρεση των παράνομων τραπεζοκαθισμάτων, προβλέπει ο Δήμος Καλαμάτας για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την αντιμετώπιση της αυθαίρετης χρήσης τους.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από το δήμο, η Δημοτική Αστυνομία πραγματοποιεί αυτοψία με βάση την κίτρινη διαγράμμιση και αν διαπιστωθεί αυθαίρετη χρήση (κατάληψη), διαβιβάζεται στο Τμήμα Προσόδων που επιβάλλει το πρόστιμο. Το ύψος του είναι ίσο με το διπλάσιο του ποσού της μεγαλύτερης ζώνης για τους κοινόχρηστους, δηλαδή 80 ευρώ το τ.μ. της αυθαίρετης χρήσης. Με τη διενέργεια της αυτοψίας η Δημοτική Αστυνομία, ταυτόχρονα, δίνει γραπτή εντολή στον καταστηματάρχη να άρει την αυθαίρετη χρήση μέσα σε 7 ημέρες. Αν δεν γίνει η άρση, από την 7η ημέρα και μετά ο δήμος έχει το δικαίωμα να μαζέψει τα τραπεζοκαθίσματα, που βρίσκονται στο χώρο της αυθαίρετης χρήσης.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωσή μας, πριν λίγες ημέρες στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας επιχειρήθηκε η αφαίρεση παράνομων τραπεζοκαθισμάτων και μόλις εμφανίστηκε το φορτηγό του δήμου οι καταστηματάρχες έσπευσαν να συμμορφωθούν και να μαζέψουν τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα.

Οσον αφορά το ζήτημα του πεζόδρομου της Ιατροπούλου και την πρόσφατη συνάντηση των καταστηματαρχών με το δήμαρχο Καλαμάτας, που φέρεται να ζήτησαν να επανέλθουν στα παλιά όρια της κίτρινης διαγράμμισης, από το δήμο μάς ενημέρωσαν ότι το παλιό καθεστώς προέβλεπε τα  τραπεζοκαθίσματα στο μέσον του πεζόδρομου. Απ’ όταν, όμως, ολοκληρώθηκε ο πεζόδρομος με δέντρα και παρτέρια στο μέσον, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε και όρισε την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων στα 2 μέτρα από την οικοδομική γραμμή, από κάθε πλευρά (εκεί που βρίσκεται η νέα κίτρινη - η παλιά ορίζει τα τραπεζοκαθίσματα στο μέσον). Και αυτό το όριο, όπως επισημαίνεται από το δήμο, δεν μπορεί να αλλάξει, είναι το μεγαλύτερο δυνατό επιτρεπόμενο, καθώς ο κύριος σκοπός του πεζόδρομου είναι η εξυπηρέτηση των πεζών, που εξασφαλίζεται οριακά με τις υφιστάμενες συνθήκες.

Γ.Σ.


NEWSLETTER