Τρίτη, 29 Μαϊος 2012 06:38

Οικονομική Επιτροπή Καλαμάτας: Ανάθεση της μεταφοράς των σκουπιδιών σε εργολάβο

Γράφτηκε από την
Οικονομική Επιτροπή Καλαμάτας: Ανάθεση της μεταφοράς των σκουπιδιών σε εργολάβο

Την απ’ ευθείας ανάθεση -σε εργολάβο από την Ηλεία- της μεταφόρτωσης και μεταφοράς των σκουπιδιών του Δήμου Καλαμάτας καλείται να εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή που συνεδριάζει σήμερα στις 12 το μεσημέρι.
Σύμφωνα με την πρόταση της υπηρεσίας, η σύμβαση θα είναι δίμηνη -από 1ης Ιουνίου μέχρι και 31η Ιουλίου 2012- και η δαπάνη εκτιμάται σε 500.000 ευρώ, με υπολογιζόμενη τιμή ανά τόνο απορριμμάτων 67,96 ευρώ, συνυπολογιζόμενου και του ΦΠΑ.
Στη σχετική εισήγηση που παρουσιάζει η αρμόδια υπηρεσία του δήμου εξηγεί ότι κατέληξε στην πρόταση αυτή λόγω της επιτακτικής -όπως σημειώνεται- ανάγκης που έχει προκύψει μετά τη διακοπή της δεματοποίησης, λόγω των προβλημάτων στη λειτουργία της RAM Europe.
Επιπλέον, όπως επισημαίνεται στην εισήγηση, ο διεθνής διαγωνισμός του Δήμου Καλαμάτας για τη μεταφορά των απορριμμάτων απέβη άγονος, αφού δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.
Οσον αφορά δε, στον επίσης διεθνή διαγωνισμό για την επεξεργασία απορριμμάτων με κομποστοποίηση, η εισήγηση επισημαίνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη.
Στη σημερινή συνεδρίαση εξ άλλου, η επιτροπή, θα γνωμοδοτήσει σχετικά με ένσταση που έχει υποβληθεί στο πλαίσιο του πιο πάνω διαγωνισμού για την επεξεργασία των απορριμμάτων.
Η εισήγηση της υπηρεσίας πάντως είναι απορριπτική για την ένταση από την «Ηλέκτωρ Α.Ε.» ως προς τη συμμετοχή της «Μεσόγειος Α.Ε.», καθώς -όπως σημειώνει η υπηρεσία- η δεύτερη προσκόμισε τα έγγραφα που αποδεικνύουν την εμπειρία της στο εν λόγω αντικείμενο.
Τέλος, ανάμεσα σε άλλα θέματα, περιλαμβάνεται και η υποβολή μήνυσης κατ’ αγνώστων για την καταστροφή, από εμπρησμούς, συνολικά 15 πλαστικών κάδων ανακύκλωσης.
Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER