Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 10:47

Κατασχέσεις και για οφειλές κάτω των 1.000 ευρώ στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Τις κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών και για ποσά οφειλών κάτω από 1.000 ευρώ έχει προχωρήσει η Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου Καλαμάτας.

Την εξέλιξη αυτή μας επιβεβαίωσε η διευθύντρια της υπηρεσίας Γεωργία Ηλιοπούλου, η οποία μας επεσήμανε: “Ολα αυτά που κάνουμε, ορίζονται από το νόμο. Είναι παράβαση καθήκοντος αν αδιαφορήσουμε και δεν εφαρμόσουμε το νόμο. Είμαστε υπόλογοι, τα ποσά θα καταλογιστούν σε μας τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, αν δεν κάνουμε όσα ορίζει ο νόμος”. Μας ενημέρωσε ότι όλοι οι οφειλέτες έχουν ειδοποιηθεί για την οφειλή τους, με σκοπό να προσέλθουν στην υπηρεσία για να την ρυθμίσουν και να την αποπληρώσουν. Εξήγησε ότι για να προχωρήσει η διαδικασία της κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών, σημαίνει πως ο οφειλέτης αδιαφόρησε για τη ρύθμιση και την αποπληρωμή. Οταν προχωράει η αναγκαστική κατάσχεση, η υπηρεσία ζητεί στοιχεία από τις τράπεζες και δεσμεύσεις ποσών - οφειλών, αν υπάρχουν χρήματα σε ακατάσχετους λογαριασμούς. Τότε ενημερώνεται ξανά από την υπηρεσία ο οφειλέτης.

Η κ. Ηλιοπούλου μας πληροφόρησε ότι η υπηρεσία έχει ξεκινήσει διαδικασία κατασχέσεων σε ακίνητα σε μεγαλοοφειλέτες, αφού δεν βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Παρατήρησε ότι τα μεγάλα ποσά οφειλών (ξεπερνούν και τα 100.000 ευρώ) αφορούν εταιρείες που έχουν κλείσει και τώρα αναζητούνται οικονομικά στοιχεία των εταίρων. Οι οφειλές προς το δήμο είναι και πριν από το 2000.

Η διευθύντρια επεσήμανε ότι υπάρχει ανάγκη για νέα ρύθμιση με 100 δόσεις, κάτι που ακούγεται πως θα γίνει και σημείωσε πως τότε πρέπει να έρθει ο κόσμος για να ρυθμίσει τις οφειλές του.

Ολοκληρώνοντας, είπε πως “καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες του κόσμου, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Οι οφειλές προς τους δήμους δεν είναι μικρότερης σημασίας για το νόμο και το κράτος”.

Γ.Σ.